Inici Destacats Finalitza a Igualada el curs de programació i disseny amb tricotoses i...

Finalitza a Igualada el curs de programació i disseny amb tricotoses i arrenca el curs de tècniques de confecció tèxtil

COMPARTIR

Aquest mes de maig es continuen desenvolupant a Igualada les diferents accions formatives del programa ACTE: Apostem per enfortir el sector tèxtil, impulsades per l’Ajuntament d’Igualada, juntament amb l’Agrupació Tèxtil FAGEPI i l’Igualada Fashion Lab.

Aquests cursos tenen l’objectiu de millorar les competències de persones que es troben en situació de recerca de feina i, al mateix temps, facilitar la creació de nous perfils professionals que puguin cobrir les necessitats de les empreses tèxtils de la comarca.

El 18 de maig va finalitzar el Curs d’Especialització en Tècniques de Programació i Disseny de Moda en Màquines Tricotoses, que s’ha impartit entre les instal·lacions de l’Igualada Fashion Lab i les de l’Ignova Tecnoespai. Una formació gratuïta de 130 hores de formació tècnica, centrada en les màquines Shima Seiki, i 40 hores de formació transversal. Els alumnes que hi han participat han pogut també fer pràctiques en empreses del sector tèxtil local.

En paral·lel, el 17 de maig va arrencar el Curs de Tècniques de Confecció Tèxtil que, en aquest cas, inclou 250 hores de formació, amb 80 hores en pràctiques en empreses locals a partir del setembre. Aquesta formació compta amb una quinzena d’alumnes.

El programa ACTE a Catalunya

L’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Sabadell formen part de l’Associació de les Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) i duen a terme, des de fa 13 anys, accions d’impuls del sector tèxtil-moda a Catalunya, centrades en la innovació en l’ocupació i en la innovació en el teixit productiu.

Les seves iniciatives compten amb el suport de diferents institucions públiques i organitzacions empresarials i l’actual projecte, ACTE: Apostem per enfortir el sector tèxtil, el subvenciona el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, a més de comptar amb el suport del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*