Inici Destacats Final de curs de l’aula d’alfabetització en català d’Igualada

Final de curs de l’aula d’alfabetització en català d’Igualada

COMPARTIR

La setmana passada va finalitzar el curs a l’Aula d’Alfabetització en català adreçat a persones adultes d’origen estranger que no tenen competència oral ni escrita per accedir al nivell inicial del Consorci per la Normalització Lingüística i que tenen interès per aprendre el Català El curs l’organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i compte amb els docents i voluntaris de l’APLEC (Associació Promotora de la Llengua Catalana).

Tant la mesura 34 del Pacte Nacional per a la Immigració (emprendre un programa d’abast nacional per a l’alfabetització) com l’article 9 de la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya (que regula les competències lingüístiques bàsiques) aposten per oferir una formació en competències lingüístiques bàsiques a les persones immigrades d’origen estranger.

Durant el curs 2018-2019, han passat per l’Aula d’Alfabetització en català, 70 alumnes, d’orígens diferents: Marroc, Pakistan, Ghana, Ucraïna, Xina i Hondures. Les classes han seguit el calendari escolar i s’han dut a terme en diferents dies i horaris en aules de l’Espai Cívic Centre i de l’Escola Pia. El curs ha tingut una durada de 100 hores lectives.

Les inscripcions pel pròxim curs 2019-20, es faran a l’Espai Cívic Centre, entre el 12 i 20 de setembre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*