Inici Cinema El film txec ‘Charité’, premi a la millor pel·lícula al Festival Zoom...

El film txec ‘Charité’, premi a la millor pel·lícula al Festival Zoom Igualada

COMPARTIR

La pel·lícula txeca Charité de Sönke Wortmann va rebre el guardó a la millor pel·lícula del Festival Zoom d’Igualada, que dissabte a la nit va celebrar la gala de lliurament dels premis de la seva 15a edició al Teatre Municipal l’Ateneu, conduïda per l’actriu Lara Díez. Charité recull en format de minisèrie les històries de pacients i treballadors de l’hospital Berlin Charité a finals del segle XIX. La mateixa cinta s’ha endut el premi del jurat jove del festival.

El certamen de ficció televisiva va atorgar a Sílvia Munt el premi a la millor direcció per Vida Privada, una adaptació de la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra. Precisament, l’actor català Pablo Derqui ha guanyat el premi a la millor interpretació pel paper que fa en aquesta cinta. El guardó al millor guió se l’ha endut la italiana In arte Nino de Luca Manfredi, Elio Germano i Dido Castelli. Un film que descriu el període més dur i significatiu de l’actor Nino Manfredi, pare del director.

El Premi D.O. Catalunya a la millor producció catalana va recaure en La Llum d’Elna, de Sílvia Quer, mentre el premi de la secció Zoom Jove ha estat per al curtmetratge Les nenes bones, de Clara Roquet.

A més de la part competitiva, durant la gala de dissabte es van lliurar els reconeixements que ja s’havien anunciat prèviament. És el cas del premi a la millor sèrie espanyola, que va ser per Nit i Dia dels creadors Jordi Galceran i Lluís Arcarazo, dirigida per Manuel Huerga.

Àngel Casas va rebre el Premi d’Honor del festival per ser una de les cares més conegudes de la petita pantalla i el guardó Tu ets la tele va reconèixer el veterà concurs de TVE Saber y ganar, que porta 20 anys en antena de la mà de l’incombustible Jordi Hurtado.

Finalment, l’actriu Bruna Cusí, recent coprotagonista del premiat film de Carla Simón Estiu 1993 ha rebut el Premi Auguri Sita Murt, que reconeix en cada edició dones emergents en la interpretació a la ficció catalana.

En el marc del festival es va celebrar divendres a Barcelona el quart Showcase de Pilots de Ficció, del qual dissabte es va conèixer el veredicte. El premi del jurat va ser per a Berlineses, de Pedro Deltell, Paula Galimberti i Gonzalo Piñán, mentre el guardó del públic va ser per a Clito, de Pol López.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*