Inici Cinema Un film francès ambientat en la crisi dels refugiats guanya el Zoom...

Un film francès ambientat en la crisi dels refugiats guanya el Zoom Igualada

COMPARTIR

El Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats ha tancat aquest dissabte la 16a edició amb la cerimònia de lliurament de premis al Teatre Municipal l’Ateneu.

El film guanyador del premi a la millor pel·lícula ha estat per a “Le temps des égarés” (França, 2017), dirigida per Virginie Sauver. En un context on el drama dels refugiats a Europa està a l’ordre del dia, Le temps des égarés il·lustra la complexitat amb què es troben les persones que fugen de determinats països per trobar asil. El film retrata les controvèrsies reals i actuals derivades de les lleis d’asil i immigració, en aquest cas, a França.

Attila Szász ha rebut el premi a la Millor Direcció per “Örök tél” (Hongria, 2017), la història real d’un romanç improbable en un camp de treball soviètic que, després d’estar amagat durant anys, veu ara la llum a través d’aquesta producció hongaresa.

El Premi Millor Guió ha estat per a “Alles Isy” (Alemanya, 2017) , dirigida per Mark Monheim i Max Eipp, pel·lícula que vol posar a debat com és explicada actualment la sexualitat a través de l’educació al món occidental. Tot allò que s’ensenya als estudiants de petits té conseqüències quan són adolescents: la pressió i el respecte entre companys, el consum de pornografia, l’alcohol, les drogues, etc.

El guardó a la Millor interpretació l’ha rebut l’actriu francesa Claudia Tagbo per “Le temps des égarés”, que interpreta el paper protagonista, una ex refugiada que parla sis idiomes i treballa com a traductora per l’OFPRA, l’Oficina Francesa per a la Protecció de Refugiats i Apàtrides. Malgrat el seu passat, la protagonista no dubta a extorsionar enormes quantitats de diners a les persones que busquen asil a França per ajudar-los a adaptar el seu relat com a víctimes de persecució en un conflicte, i facilitar així l’obtenció de l’Estatus Oficial de refugiat, extremadament difícil d’aconseguir.

També ha rebut una menció especial la interpretació de Candela Serrat i Nao Albet a “Cançó per a tu”, la TV movie de TV3 ambientada en el tardofranquisme, dirigida per Oriol Ferrer. Segons el jurat, Albet i Serrat reben aquesta menció especial per la “naturalitat i sensibilitat que transmeten” i per la interpretació “encisadora” de Serrat.

Durant la gala també s’han lliurat els Premis d’Honor que ja es van donar a conèixer abans de la celebració del Zoom. La periodista Mercedes Milà, la cadena pública cultural i europea ARTE, el Premi Servisimó Tu ets la tele per a la sèrie de TVE “Cuéntame cómo pasó” i el Premi Auguri Sita Murt per a l’actriu Candela Serrat.

El Premi D.O. Catalunya a la Millor Producció Catalana ha estat per al film “La dona del segle”, dirigida per Sílvia Quer. Un drama ambientat en la convulsa Barcelona de les vagues i pistolerisme del 1919 que gira entorn a l’eclosió del feminisme. La mateixa pel·lícula ha rebut el guardó al millor film per part del Jurat Jove del Zoom.

El festival igualadí incorporava enguany els Premis Zoom de Formats de TV, amb la intenció d’obrir els seus reconeixements a produccions allunyades de la ficció. Com també s’havia anunciat, el guardó al Millor Nou Format de TV ha estat per a “La Resistencia”, de Movistar+ i El Terrat; el de Millor Format Consolidat ha estat per a “Polònia”, de TV3 i Minoria Absoluta i el de Millor Conducció de programa, Laura Rosel per “Preguntes Freqüents” de TV3.

Durant la gala també s’han donat a conèixer els Premis del 5è Showcase de Pilots de Ficció, que es celebra a Barcelona en el marc del mateix festival.

El Premi del Jurat (600€ patrocinat per Ultramagic Balloons) ha estat per a “Yo no soy esa”, dirigida per Rocío Mahoro, mentre el premi del Públic (300€ patrocinat per Filmin) ha estat per a “La Libertaria”, dirigida per Carla Tejada i Paula Casadesús.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*