Inici Cinema El film alemany “Freistatt”, premi a la millor pel·lícula al Zoom Festival...

El film alemany “Freistatt”, premi a la millor pel·lícula al Zoom Festival d’Igualada

COMPARTIR

Gala de lliurament de premis del Festival ZoomEl Festival Zoom d’Igualada, dedicat a la ficció televisiva, va tancar dissabte la seva catorzena edició amb el lliurament de premis. El jurat va decidir atorgat el premi a la millor pel·lícula al film alemany “Freistatt”, de Marc Brummund. La trama es basa en la història real d’un nen per salvar les restes d’humanitat i dignitat en un sistema social opressiu.

El premi a la millor direcció va ser per Roman Parrado per la producció de TV3 “Ebre, del bressol a la batalla”, que es va projectar al festival abans de la seva estrena televisiva.

El guardó al millor guió va ser per Joe Penhall, que ha portat el seu aclamat guió teatral sobre un home embarassat a la tv movie anglesa “Birthday”, de Roger Michell. Aquesta producció s’ha endut també el premi del jurat jove, format per estudiants de la ciutat, que també ha decidit concedir una menció especial a l’alemanya “Freistatt”, la guanyadora del premi al millor film.

El premi a la millor interpretació ha estat ex aequo per a Patricia Kóvacs i Dorka Gryullus, les protagonistes de la pel·lícula hongaresa “Félvilág”, dirigida per Attila Szász.

El festival estrenava en aquesta edició seccions dedicades a les sèries i a formats de no ficció. Mantenia un dels àmbits que ha cultivat des de la primera edició, el dels curtmetratges. El premi del públic al millor curt l’ha rebut “Infesto”, una producció espanyola dirigida per Maria López.

Finalment, “Laia”, de Lluís Danés, ha rebut el premi DO Catalunya a la millor producció catalana.

Concurs de capítols zero

Des de fa tres anys, el festival Zoom celebra a Barcelona el Showcase de Pilots de Ficció. Enguany, el premi del jurat ha estat per “Show Business”, de Serapi Soler i Oriol Pérez, amb una menció especial a la interpretació de l’actriu Núria Deulofeu al pilot de “Welcome to Berlin”, de Pau Ortiz i Joan Burdeus. El premi del públic d’aquest Showcase ha estat per “La princesa Tetasuko”, de Lopetegui Productions.

El Zoom també ha atorgat enguany dos premis d’honor, a l’actriu Mònica Randall i al Club Súper 3. L’actriu Júlia Molins ha rebut el premi Auguri Sita Murt que reconeix les promeses de la interpretació.

El festival també estrenava premi a la millor sèrie de producció espanyola. Patrocinat per Servisimó, enguany s’ha atorgat a la sèrie de TV3 “Merlí”, amb la presència de bona part de l’equip.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*