Inici Destacats La fibra òptica d’Iguana arribarà a una dotzena de nuclis de l’Anoia...

La fibra òptica d’Iguana arribarà a una dotzena de nuclis de l’Anoia amb dèficits de connexió a internet

COMPARTIR

La fibra òptica arribarà a diferents zones de l’Anoia que a hores d’ara tenen greus dèficits de connectivitat a Internet, conegudes com “zones blanques”. L’operador local de telecomunicacions Iguana, que ja ha completat la seva xarxa a Igualada i que també presta servei a Masquefa, desplegarà la seva pròpia xarxa a nuclis de set municipis de la comarca: Santa Margarida de Montbui, Argençola, Sant Martí de Tous, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Anoia i Jorba. A més, ubicarà instal·lacions tècniques a Capellades i seguirà executant el desplegament que està duent a terme a Masquefa. Aquesta important inversió es farà, en part, gràcies al finançament provinent de fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de la Unió Europea.

Les “zones blanques” a les quals Iguana donarà servei de fibra òptica seran El Coll del Guix, El Saió i La Mallola a Santa Margarida de Montbui, Clariana a Argençola, Sant Martí de Tous (incloent el nucli urbà, Sentfores, l’Aubareda i Massip), La Torre de Claramunt (incloent la Torre Baixa, la Torre Alta, Camaró i la Rata), Vallbona d’Anoia i Cabrera d’Anoia (incloent el Castell de Cabrera).

En el decurs d’aquest any està previst que la fibra òptica d’Iguana arribi a Sant Martí de Tous, Clariana, El Coll del Guix, El Saió i La Mallola. De cara al 2019 es completarà el desplegament a la resta de zones blanques previstes: La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Cabrera d’Anoia.

La fibra òptica d’Iguana ja ha arribat a Jorba

D’altra banda, Iguana ja està desplegant la seva pròpia xarxa de fibra òptica a Jorba amb recursos propis. A Jorba on els usuaris que ho desitgin ja poden començar a sol·licitar el servei, s’està fent arribar connexions d’alta qualitat al nucli urbà, Sant Genís, Ca la Minga i Pla de Torruella.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el desplegament a Jorba, Iguana oferirà el proper dimecres 28 de febrer (19.30 hores) una xerrada informativa a l’Ajuntament de Jorba.

 

FER UN COMENTARI

*