Inici Societat FGC fomentarà els “trens del silenci” per evitar la propagació de la...

FGC fomentarà els “trens del silenci” per evitar la propagació de la Covid-19

COMPARTIR

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha començat l’operatiu per senyalitzar tots els seus trens per fomentar el silenci en els trajectes i així evitar la propagació de la covid-19. El primer comboi totalment logotipat ja circularà demà dimarts a la línia Barcelona-Vallès, però la senyalització també s’estendrà progressivament a les línies Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla. Els trens d’FGC comptaran amb adhesius amb pictogrames –tant a l’exterior com a l’interior- per tal que els usuaris puguin identificar clarament la recomanació de mantenir el silenci, evitar parlar amb altres persones i reduir la interacció social. Tot i això, i per garantir la informació de servei, es mantindran els missatges de megafonia.

Segons FGC, la recomanació de silenci als trens pretén “apel·lar a la solidaritat” de tots els viatgers i fer que es comprometin a respectar amb civisme la resta d’usuaris en el marc de les actuals recomanacions de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM): viatjar amb la mascareta ben posada en tot moment (i per tant, no menjar i no beure durant els trajectes), la recomanació de minimitzar la interacció social, evitant parlar durant els viatges, així com seguir la resta de recomanacions dels operadors de transport. “Gràcies a la col·laboració de tots els usuaris per mantenir el silenci dins del tren s’aconseguirà un espai més còmode i per tant una experiència en el tren més agradable i satisfactòria”, han apuntat des de Ferrocarrils de la Generalitat.

“El ‘Tren del Silenci’ aporta factors positius al viatge: les persones que viatgin en aquest espai podran aprofitar el seu temps de desplaçament fent activitats que requereixin un cert grau de concentració, com ara llegir, estudiar o treballar”, han remarcat des d’FGC. Per aconseguir el silenci, als usuaris també se’ls demana la seva col·laboració i compromís en altres aspectes com dur els dispositius mòbils en silenci, evitar mantenir converses telefòniques i, en el cas d’escoltar música o fer servir algun dispositiu electrònic, utilitzar auriculars i abaixar el volum. En el cas que no es respectin aquestes indicacions, el personal d’FGC demanarà la col·laboració dels viatgers.

ACN

COMPARTIR

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*