Inici Cinema El Festival Zoom condensa els seus 15 anys en una exposició

El Festival Zoom condensa els seus 15 anys en una exposició

COMPARTIR

El passat dimecres es va inaugurar l’exposició ’15 Zooms a la Ficció TV’ que commemora els 15 anys d’història del Zoom Festival, a la Biblioteca Central d’Igualada. La mostra consta d’un mosaic de més de 200 fotos que repassa la trajectòria de tots aquests anys en un espai dissenyat per submergir-se en l’essència del festival. També es poden veure els vídeos-resums de totes les edicions i els spots, a més d’un espai dedicat exclusivament als infants.

D’altra banda, el cartell d’enguany ha estat creat pel reconegut artista, dissenyador i il·lustrador Javier Mariscal. Un cartell molt festiu i acolorit amb, en paraules de Mariscal “una espiral que recorda el moviment, un aspecte molt televisiu”. Mariscal també va reivindicar que la imatge juga amb els colors i amb negatius i positius, destacant la presència del nom del festival. Aquesta col·laboració especial es va presentar dalt d’un globus aerostàtic, gràcies a Ultramagic Ballons.

El Zoom Festival va néixer a Igualada l’any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principi dels anys 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d’espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia, acceptat per la crítica més purista. Al llarg d’aquests 15 anys, el Festival Zoom ha viscut aquest gran canvi i ha anat evolucionant a mesura que ho ha fet el sector de la ficció televisiva. El Zoom va ser el primer festival de l’estat espanyol a apostar pel cinema per a la petita pantalla i s’ha convertit en un festival de prestigi per a la indústria i en una cita indispensable per als amants de la ficció.

Pel Zoom han passat durant aquests 15 anys prop de 1.000 professionals i 40.000 espectadors i s’han dut a terme 490 projeccions, s’han premiat 100 produccions i hi ha hagut 20 premiats d’honor.

La 15a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva tindrà lloc del 21 al 26 de novembre a diversos espais d’Igualada i a Barcelona. El festival és una iniciativa organitzada per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, Diputació de Barcelona, Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*