Inici Societat El festival vegà d’Igualada s’estrena amb èxit

El festival vegà d’Igualada s’estrena amb èxit

COMPARTIR

Naturveg, el primer festival vegà i 100% vegetarià d’Igualada no hauria pogut tenir una millor estrena. La pluja, que en un principi va fer pensar el pitjor, es va apuntar a una treva coincidint amb l’inici del festival, deixant una tarda grisa que no va ser capaç de deslluir la jornada festiva prevista.

Els núvols doncs no van ser excusa perquè el passat dissabte dia 9 centenars de persones s’animessin a assistir al festival i a gaudir d’un espai de ciutat acollidor, per així comprovar l’àmplia oferta d’activitats, productes i serveis que s’hi van presentar.

Ja des de bon inici els estands, il·luminats i decorats amb motius diversos, convidaven a apropar-se i a preguntar pels serveis que oferia l’establiment o entitat en qüestió. Des de llibres a matalassos, passant per bijuteria, alimentació i teràpies naturals; Naturveg va erigir Igualada, per un dia, com a capital del veganisme.

Els artistes igualadins convidats Assumpta Saumell, Francesc Camps i Núria Riba van exposar la seva obra en els diferents panells distribuïts per la fira i l’entitat pro-animalista Dekimba va entretenir la quitxalla a través d’activitats destinades a potenciar entre els nens l’esperit de respecte cap als animals.

El veganisme, com a motiu principal, es va expressar a l’escenari del festival de la mà de la igualadina Sandra Galvé, que va oferir un show-cooking vegà davant d’un públic nombrós que va seguir amb interès les explicacions sobre la preparació de receptes veganes i les propietats d’alguns productes vegetals. Al seu torn Diego López, coordinador de voluntariat del santuari animal el Hogar Provegan, va trencar mites i va donar resposta a qüestions relacionades amb aquesta filosofia de vida. Mentrestant, músics itinerants amenitzaven l’àrea de la fira amb un repertori variat.

La ciutat doncs bategava a les Comes, com a reivindicació del potencial comercial i d’oci d’Igualada, i Nou Centre, com a promotor i organitzador juntament amb la col·laboració del restaurant Cor Verd, l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i Fira Igualada.

El festival va tancar la seva primera edició de nit i amb molt bon regust de boca a través de la melodiosa veu de la igualadina Marina Freixas i del concert final ofert pel trio igualadí Sugestion Acoustic.

FER UN COMENTARI

*