Inici Destacats El festival de teatre ‘El Més Petit de Tots’ arriba a Igualada

El festival de teatre ‘El Més Petit de Tots’ arriba a Igualada

COMPARTIR

Aquest cap de setmana Igualada es converteix, per vuitè any consecutiu, en un dels escenaris d’El Més Petit de Tots, el festival d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys) més gran d’Europa, que enguany arriba a la seva tretzena edició. El festival, que va arrencar l’11 de novembre i que s’allargarà fins el 26 de novembre, amb un ampli programa d’espectacles que es representaran a catorze teatres d’onze municipis dels Països Catalans, arriba aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora d’Igualada, on es podran veure dues propostes recomanades per a infants de 2 a 5 anys: l’espectacle Bojos per les pomes (Besat af aebler) de la companyia danesa Teater Nordkraf; i Blink Flash Duncan, del Mercat de les Flors i l’Associació Blink Flash. La celebració del festival a Igualada compta, per quart any consecutiu, amb el suport de la clínica dental juvenil i familiar Boca a boca, d’Igualada.

El festival El Més Petit de Tots que es fa per vuitè any consecutiu al Teatre de l’Aurora ha comptat enguany amb la visita d’una quarantena de programadors, 20 dels quals internacionals, que han valorat molt positivament el festival i han reflexionat sobre l’estat de les arts escèniques per a infants de 0 a 3 anys, explicava en roda de premsa Eulàlia Ribera, directora del Festival. Per la seva banda, el director del Teatre de l’Aurora, Òscar Balcells, valora positivament el fet de poder acollir a la sala igualadina una proposta internacional i la coproducció que ha fet el Festival amb el Mercat de les Flors. Balcells també destaca el treball conjunt que fan els artistes amb altres professionals de disciplines vinculades a la primera infància com pedagogs o mestres perquè l’espectacle “estigui molt cuidat i sigui una experiència enriquidora tant pels més menuts com per als seus acompanyants”.

El festival ha tingut, des dels seus inicis, una clara vocació internacional. De fet, un dels espectacles que es podrà veure al Teatre de l’Aurora aquest cap de setmana és de la prestigiosa companyia danesa Teater Nordkraft. Bojos per les pomes és un espectacle on “el so, el moviment i els objectes quotidians són els grans protagonistes” ha explicat Ribera. D’altra banda, Blink Flash Duncan que es podrà veure diumenge “és una de les grans sorpreses d’aquest festival” ha apuntat Ribera que ha qualificat el muntatge de “preciós” i li ha augurat “un gran èxit”. Es tracta d’un espectacle dirigit per Montserrat Roig que també n’és la ballarina. Roig és especialista en treball d’arts escèniques a escoles bressol i amb la primera infància.

Bojos per les pomes (Besat af aebler): Les coses ordinàries poden ser extraordinàries

El so i el moviment són els protagonistes absolutes en aquests meravellós espectacle visual de la reconeguda companyia danesa Teater Nordkrfat. A Bojos per les pomes el públic descobrirà que les coses ordinàries poden ser extraordinàries: una xarxa de pescar serà un atrapasomnis, una bossa de plàstic pot ser un sospir, i les sensacions canviaran amb els colors i la llum. L’edat recomanada per a aquest espectacle, de 35 minuts de durada, és de 2 a 5 anys.

Blink Flash Duncan: Un espectacle que desperta l’imaginari emocional

L’Isa, una noia valenta i curiosa, descobreix objectes amagats a l’escenari. Cada objecte guarda una experiència vital en relació amb una emoció, un color i una música. Blink Flash Duncan, produït pel Mercat de les Flors, vol despertar l’imaginari emocional dels més petits a través d’un magnífic espectacle de dansa ple de formes, ritmes, qualitats i dinàmiques. L’edat recomanada per a aquest espectacle, de 40 minuts de durada, és de 2 a 5 anys

La celebració del festival El Més Petit de Tots al Teatre de l’Aurora compta, per quart any consecutiu, amb el suport de la clínica dental juvenil Boca a boca, situada al Passeig Verdaguer, 55, d’Igualada. Els assistents als espectacles podran omplir, durant els dos dies del festival, unes butlletes del sorteig que trobaran al Teatre de l’Aurora.

Horaris i venda d’entrades

Les representacions de Bojos per les pomes es faran dissabte 25 de novembre en dues sessions, a les 12 h. i a les 17.30 h.; mentre que les de Blink Flash Duncan es faran el diumenge 26 de novembre, a les 12 h i a les 17:30 h. Les entrades, a 8€ (adults) i 6€ (nens) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament el dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

FER UN COMENTARI

*