Inici Societat El festival Naturveg arriba aquest cap de setmana a Igualada

El festival Naturveg arriba aquest cap de setmana a Igualada

COMPARTIR

L’Associació Nou Centre d’Igualada amb la col·laboració de l’Ajuntament igualadí, la Diputació de Barcelona, Fira d’Igualada i el Resturant Cor Verd promou la primera edició de Naturveg, que serà el dia 9 de setembre. Naturveg és un festival de la cultura vegana, amb la intenció de que es converteixi en un referent arreu del territori. És el primer festival vegà i 100% vegetarià de l’Anoia.

Tindrà lloc a l’Avinguda Països Catalans de les Comes i a partir de les 6 de la tarda, es donaran cita més d’una vintena d’establiments i entitats que oferiran els seus productes i serveis a un públic que es preveu divers i familiar. Hi haurà diverses activitats com cuina en directe, tast de menjar vegà, actuacions musicals i també una xerrada de Diego López, coordinador del voluntariat del santuari “Hogar Animal Sanctuary”,  sobre la seva tasca de recuperació d’animals i la funció social que representa.

L’objectiu del festival doncs és la promoció d’aquesta cultura en auge que aposta des de fa molts anys per l’absolut respecte als animals i és contrària al seu ús i explotació per alimentació directa o derivada, en productes cosmètics, tèxtils o de parament divers, en espectacles d’oci o en tests de laboratori. El festival pretén atansar al públic general aquesta filosofia de vida i trencar tòpics i mites que s’han construït al respecte.  “Volem apropar la cultura vegana a la gent i que cadascú decideixi lliurement”, explica Bernat Ramoneda, dinamitzador comercial de l’Associació Nou Centre Igualada.

“És un festival divulgatiu “la idea és la de promocionar la cultura vegana, però l’associació no s’ha posicionat ni a favor ni en contra del veganisme. La idea era factible i estava lligada amb la moció aprovada que va declarar Igualada ciutat amiga de la cultura vegana i ho vam tirar endavant”, aclara el mateix Ramoneda.

En relació a l’assistència, Ramoneda diu que no s’han marcat cap objectiu ens números. “És díficil de saber, és el primer any i no sabem si vindrà un públic general o un públic més específic, ja arrelat a la cultura vegana”. A més, afegeix que “el què sabem és que la informació ha arribat a força gent”, sentencia.

L’any 2016 el ple de l’Ajuntament d’Igualada aprovava una moció i es declarava ciutat amiga de la cultura vegana, assumint així la voluntat de promocionar i potenciar la cultura pro-animalista a la ciutat a través del suport institucional a activitats amb aquesta filosofia. La proposta del restaurant Cor Verd de crear el festival va ser poc després de l’aprovació de la moció i al ser viable i tenir suports econòmics, es va tirar endavant el projecte Naturveg.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*