Inici Destacats El Festival d’Orgue de Capellades portarà les improvisacions de Juan de la...

El Festival d’Orgue de Capellades portarà les improvisacions de Juan de la Rubia sobre el primer Faust cinematogràfic

COMPARTIR

Després de l’espectacular arrancada del Festival, amb l’orgue d’Ignasi Terrazza, i la trompeta de Matthew Simon improvisant els grans estàndards de jazz del segle XX, aquest diumenge 27 de maig es podrà descobrir un nou registre d’aquest instrument.

El protagonista serà Juan de la Rubia, considerat actualment com un dels millors organistes del país. De la Rubia destaca per les seves interpretacions de Johann Sebastian Bach, les seves improvisacions a l’estil barroc i també sobre cinema mut, grans obres del repertori romàntic i del segle XX i transcripcions per a orgue d’obres simfòniques i operístiques. També ha estrenat obres de compositors actuals. El darrer any ha actuat -a més d’Espanya- a Alemanya, Anglaterra, Àustria, França, Colòmbia, Itàlia, Mèxic, Tunísia, Perú, Rússia i Polònia, entre altres països.

En aquest recital Juan de la Rubia interpretarà “L’ànima de Faust”, un seguit d’improvisacions sobre la pel·lícula Faust de F.W. Murnau, una de les obres mestres del cinema mut i de l’expressionisme alemany.

Pactes amb el dimoni, genets de l’Apocalipsi i una trama romàntica plena de dramatisme inspirada en la versió de Goethe i les antigues llegendes germàniques. Una joia cinematogràfica, amb banda sonora en directe, per viure una experiència irrepetible.

Les entrades – a cinc euros- es podran comprar una hora abans de l’inici del concert que es farà a les sis de la tarda a l’església de Santa Maria de Capellades.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*