Inici Destacats El Festival d’Orgue de Capellades obre fent entrar el jazz a l’església

El Festival d’Orgue de Capellades obre fent entrar el jazz a l’església

COMPARTIR

Diumenge arrenca el Festival d’Orgue amb un programa realment original. “Hem buscat propostes úniques, combinacions sorprenents: fusionar jazz, cinema i orgue i fer-ho en una església no és habitual i qui ho busqui només ho podrà trobar a Capellades”- comenta Àngel Soteras, regidor de Cultura-. D’altra banda, som conscients que la sorpresa per la sorpresa no porta enlloc, que cal fonamentar-la en intèrprets de qualitat contrastada i això és el que hem fet amb l’Ignasi Terraza, el Matthew Simon i el Juan de la Rubia”

“Grans estàndards de Jazz del segle XX”, amb Ignasi Terraza a l’orgue i Matthew Simon a la trompeta inaugurarà el festival. La improvisació és una part essencial del jazz, tal com es destaca en el programa de mà “sonoritat i el ritme tenen molta importància. Per això, veure a l’Ignasi i al Matthew improvisant amb l’orgue de tubs, amb la riquesa de sons i matisos que el caracteritzen, però també amb les limitacions rítmiques que li són pròpies, ens acostarà segur una música molt diferent i poc habitual en ells, i a molts de nosaltres, un registre inèdit en l’orgue de Capellades”.

Juan de la Rubia, considerat actualment un dels millors organistes del món, acompanyarà la projecció del clàssic del cinema mut “Faust”, de F. W. Murnau. amb improvisacions a partir de la banda sonora de la pel·lícula. El concert “L’Ànima de Faust” tindrà lloc el 27 de maig.

En aquesta edició també hi haurà espai per a la gent de casa. El tercer recital –el 10 de juny- anirà a càrrec de Frederic Prat i Josep Xaubet, amb la Coral Capella de Música de la Tossa d’Igualada. “També hem volgut mantenir una proposta més reconeixible. La combinació d’orgue i cant coral sempre ha tingut bona acollida a Capellades i amb ella tancarem el Festival”- conclou Àngel Soteras.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*