Inici Destacats Les Festes Culturals omplen d’art la Pobla de Claramunt

Les Festes Culturals omplen d’art la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

Els productes artesanals omplen el nucli antic 

Des de l’any 2008, a mitjan de setembre, el nucli antic de la Pobla de Claramunt s’omple de parades amb productes elaborats artesanalment. Es tracta de l’Exposició-Fira d’Art, que va tenir lloc el diumenge 23 de setembre durant el matí i que va arribar a la onzena edició.

La iniciativa l’impulsen les regidories de Cultura i de Benestar Social i s’inclou dins de la programació de les Festes Culturals. Abans de les 10 del matí, entre la plaça de mossèn Pere Bosch, la plaça de l’Església i una part del carrer Major es van col·locar les parades. N’hi havia trenta-quatre, d’expositors locals i de localitats del voltant.

A la plaça de mossèn Pere Bosch, coneguda com els Jardinets, el visitant podia trobar les obres dels pintors i les pintores, a més d’una parada amb treballs fets de patchwork, espelmes i peces de roba, entre d’altres. A la plaça de l’Església, hi havia bijuteria, moneders i bosses de mà, jocs, objectes decorats amb decoupage, pastisseria, fotografies, entre d’altres. En una part del carrer Major hi havia una parada amb reproduccions de carros i calesses.

A més d’aquests productes, hi havia representació d’entitats solidàries, com la Fundació SiD Moskita, Kimo-Kap i l’Associació Tatanka. També hi era present l’Agrupació Fotogràfica Castell de la Pobla.

El bon temps va convidar molta gent a passejar, a veure els productes de les parades i a comprar. El firaires van ser obsequiats amb l’esmorzar i un record de l’activitat. Al final, i, com cada any, es va fer una fotografia de grup amb tots els expositors i organitzadors de la iniciativa.

Gairebé una quarantena de nens i nenes al Concurs de Pintura Ràpida Infantil

Gairebé una quarantena de nens i nenes, d’entre 3 i 11 any, van participar, el dissabte 22 de setembre a la tarda, al XXXV Concurs de Pintura Ràpida Infantil Premi Gumersind Bisbal. L’activitat la va organitzar la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i estava inclosa dins de la programació de les Festes Culturals.

En total hi van participar 39 infants, dividits en cinc categories: cinc en la primera; vuit en la segona; dotze en la tercera; nou en la quarta, i cinc en la cinquena. Els tres primers classificats de cada categoria van rebre una medalla, obsequi de l’Ajuntament. Entre tots els participants es va sortejar una bicicleta, també obsequi de l’Ajuntament, que li va tocar a l’Aina Alegría.

Els guanyadors de les diferents categories van ser: Núria Descamps, Nil Ferrús i Martí Mabras, de 3 a 4 anys; Èlia Mabras, Meritxell Broch i Júlia Tort, de 5 a 6 anys; Àngela Mudarra, Marina Mudarra i Jana Mañosas, de 7 a 8 anys; Alba Pérez, Paula Escapa i Sasha Ais, de 9 a 10 anys, i Mariona Gallardo, Ilea Priego i Clàudia Solanes, d’11 a 12 anys. El lliurament de medalles va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch, i de diversos regidors del Consistori.

El jurat va estar format per: Anna M. Puig, en representació de l’escola Maria Borés, i una pintora i dos pintors locals, Pepita Soteras, Miquel Bou i Francesc Surroca. Els llocs on van anar a pintar els infants van ser: parc de Sant Galderic, primera categoria; Cau Jove, segona categoria; Font de la Petxina, tercera categoria; les Tres Fonts, quarta categoria, i el Campanar Vell, cinquena categoria.

L’Ajuntament va obsequiar tots els participants amb un berenar i una bossa de llaminadures. Els dibuixos es podran veure fins al divendres 28 de setembre a la Biblioteca Municipal mossèn Cinto de Verdaguer, de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

L’entorn natural de can Solà acull una cantada de la Coral La Lira

La plaça de can Solà va ser l’escenari natural, el diumenge 23 de setembre a la tarda, d’una cantada de la Coral La Lira, emmarcada dins dels actes de commemoració del centenari del naixement de l’entitat. El concert estava inclòs dins de la programació de les Festes Culturals, organitzades per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

A la cantada hi van assistir un centenar de persones, que van gaudir de les peces que va oferir la formació vocal poblatana, algunes acompanyades amb instruments. Els cantaires, sota la direcció de la Marta Carceller, van interpretar diverses cançons d’estils diferents, com Dona nobis pacem de Mozart, Escolta-ho en el vent de Bob Dylan o Halleluja de Leonard Cohen. En el repertori es va estrenar la composició de Frederic Marí Caus can Solà.

En algunes peces, les veus van estar acompanyades pel piano a les mans de la Marta Torres i l’Oriol Carceller, que també va tocar la flauta travessera. A més de les peces cantades, el públic va poder gaudir de les cançons que van oferir al violí la Laura Gómez, el Gil Robert, la Bruna Rabell i la mateixa directora, la Marta Carceller.

La propera actuació de la Coral La Lira, emmarcada dins de la celebració del centenari de l’entitat, tindrà lloc el diumenge 7 d’octubre. Es farà a les 6 de la tarda a la plaça dels Vivencs i serà una de les activitats incloses dins del Correllengua 2018. I el concert central de la commemoració dels 100 anys tindrà lloc el dissabte 17 de novembre, a 2/4 de 7 de la tarda a l’Ateneu Gumersind Bisbal i portarà per títol “Història d’una coral”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*