Inici Destacats Les Festes Culturals continuen a la Pobla de Claramunt amb pintura ràpida...

Les Festes Culturals continuen a la Pobla de Claramunt amb pintura ràpida infantil, fira d’art i música

COMPARTIR

El Concurs de Pintura Ràpida Infantil, l’Exposició-Fira d’Art i la cantada de la Coral La Lira són les tres propostes que es portaran a terme el proper cap de setmana a la Pobla de Claramunt. Aquestes activitats s’inclouen dins de la programació de les Festes Culturals, que es va iniciar a principi de setembre i que s’allargarà fins al novembre.

El Concurs de Pintura Ràpida Infantil Premi Gumersind Bisbal tindrà lloc el dissabte 22 de setembre, a les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament. L’activitat arribarà a la trenta-cinquena edició i l’organitzarà la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. El concurs està obert als nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Els participats cal que portin llapis i colors.

Hi haurà cinc categories: de 3 a 4 anys, de 5 a 6 anys, de 7 a 8 anys, de 9 a 10 anys i d’11 a 12 anys. Els emplaçaments on pintaran seran: el parc de Sant Galderic, primera categoria; el Cau Jove, segona categoria; la font de la Petxina, tercera categoria; les Tres Fonts, quarta categoria, i el carrer del Campanar Vell, cinquena categoria.

El jurat estarà format per un representant de l’escola Maria Borés i per diversos artistes locals. Els tres primers guanyadors de cada categoria rebran una medalla, obsequi de l’Ajuntament. Entre tots els participants se sortejarà una bicicleta, que també obsequiarà l’Ajuntament.

Després del lliurament de premis, hi haurà un berenar per a tots els nens i nenes que participin a l’activitat. Els dibuixos es podran veure, del 24 al 28 de setembre, a la biblioteca municipal mossèn Cinto Verdaguer, de les 5 de la tarda a les 8 del vespre.

Onzena Exposició-Fira d’Art i cantada de la Coral La Lira

L’Exposició-Fira d’Art, una iniciativa impulsada per les regidories de Cultura i de Benestar Social, tindrà lloc el diumenge 23 de setembre i arribarà a la onzena edició. De les 10 del matí a les 2 del migdia, al voltant de la plaça de mossèn Pere Bosch, la plaça de l’Església i el carrer Major, els visitants podran trobar més d’una trentena de parades amb diferents productes artesanals. Hi haurà pintura, fotografia, bijuteria, roba, peces de patchwork, de fusta, de decoupage, carros i calesses, espelmes i pastisseria, entre d’altres. També es podran trobar unes parades d’entitats solidàries. Hi haurà expositors locals i d’altres poblacions veïnes. En les anteriors edicions, aquesta proposta, que es va iniciar el 2008, ha estat tot un èxit, tant de participants com de públic.

El mateix diumenge, a 2/4 de 7 de la tarda a can Solà, la Coral La Lira oferirà una cantada, una proposta que està inclosa dins dels actes de commemoració del centenari de l’entitat que se celebra enguany. En el transcurs del concert s’estrenarà el cant can Solà de Frederic Marí Caus.

El jazz ressona a les parets del Castell de Claramunt

En el marc de les Festes Culturals, el quartet Scaramouche va oferir, el dissabte 15 de setembre a la nit, un concert a l’entorn privilegiat del Castell de Claramunt. Aquesta audició, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, estava inclosa dins del cicle de la Fundació Castells Culturals de Catalunya.

Durant poc més d’una hora, a les parets de la Sala Gran de la fortalesa van ressonar els ritmes del jazz amb influències gitanes, conegut com a Jazz Manouche o Gypsy Swing, inspirats per la música de Django Reinhardt. Aquest músic va ser el més important d’un grup de guitarristes gitanos de l’àrea de París que van actuar entre les dècades de 1930 i 1950.

Ester Marlès i Estela de Arenzana exposen les seves creacions 

Ester Marlès i Estela de Arenzana són les dues artistes que recullen les seves creacions a la Sala Municipal d’Exposicions de la Pobla de Claramunt. La inauguració de la mostra va tenir lloc el diumenge 16 de setembre al migdia i va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch.

Marlès exposa unes obres molt intimistes en què combina textos i lletres amb els quadres. És una col·lecció molt personal que descobreix i transmet al visitant els pensaments profunds de l’artista. I l’obra d’Ester Marlès s’entrellaça amb les esplèndides il·lustracions d’Estela de Arenzana, en què utilitza diverses tècniques, com l’aquarel·la i l’oli.

En l’acte d’inauguració de l’exposició, que porta per títol “Dona + dona = natura sobre paper”, Marlès va fer una performance per explicar el significat de la seva obra. La mostra, organitzada per la regidoria de Cultura i inclosa dins de la programació de les Festes Culturals, es podrà visitar fins al 29 de setembre. L’horari de visites és de dimarts a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*