Inici Destacats La Federació de Municipis de Catalunya reconeix iniciatives d’ajuntaments anoiencs

La Federació de Municipis de Catalunya reconeix iniciatives d’ajuntaments anoiencs

COMPARTIR

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) va organitzar el passat dijous, 14 de febrer, una conferència a Barcelona al voltant d’innovació democràtica i govern local. I, en aquest mateix acte, es van lliurar a 81 municipis els certificats de bona pràctica corresponents al període 2014-2018, dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP). Aquesta és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de l’FMC i que pretén promoure la millora i la innovació en els governs locals.

L’Ajuntament d’Igualada va rebre dos certificats: un, en l’àmbit del Comerç, pel programa de revitalització de locals tancats al nucli històric Micronegocis amb aparador i el segon, en el vessant de la Inclusió Social, reconeixent la iniciativa del Banc d’Articles Reutilitzables i Material Infantil. La Pobla de Claramunt, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí també van veure premiades algunes de les seves iniciatives. L’acte el van liderar el president de la federació i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, el president de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals, Àngel Garcia Fontanet, l’alcalde d’Estrasburg, Roland Ries, i el vicepresident de la Mesa del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, Xavier Cadoret. La delegació del consistori igualadí la va encapçalar el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps.

Dos reconeixements per a Vilanova del Camí

Les entitats organitzadores van reconèixer a Vilanova del Camí dues Bones Pràctiques: el Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) de l’Àrea d’Obres i Urbanisme i el projecte de dinamització econòmica dels Polígons dels Plans. A l’acte hi van assistir l’alcaldessa Noemí Trucharte, l’arquitecte municipal, Francisco Carbajo, i Joan Garcia, tècnic dels Serveis Municipals.

El Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) a l’Àrea d’Obres i Urbanisme és un projecte iniciat el 2011 amb la voluntat inicial de facilitar la relació entre l’administració pública i les empreses i emprenedors del municipi, que també ha permès facilitar recursos i serveis als negocis i ciutadans del municipi, i la digitalització d’uns 370.000 documents. Es tracta d’una aplicació informàtica que permet accedir a la informació de l’Àrea d’Obres i Urbanisme relacionada amb la parcel·la urbanística. D’aquesta manera es pot accedir ràpidament i sense haver de cercar la informació en format paper a l’arxiu històric de totes les llicències d’activitat, comunicacions prèvies, llicències d’obres, guals, certificats d’antiguitat, urbanístics, divisions horitzontals, parcel·lacions, plànols, documentació, etc. Igualment ha permès la creació d’un directori d’empreses mitjançant un visualitzador d’activitats en un mapa, i facilitar espais web gratuïts per a empreses i comerços del municipi.

Reconeixement al projecte Polígons dels Plans

D’altra banda, els ajuntaments de Vilanova del Camí, Òdena, La Pobla de Claramunt i Santa Margarida de Montbui -incorporat recentment al projecte- treballen conjuntament des de 2013 per poder consolidar els seus cinc polígons: els polígons de la Riera de Castellolí, Pla de Rigat, Pla de les Gavarreres, Plans d’Arau i Plans de la Tossa, i transformar l’activitat econòmica d’aquests en un element estratègic de desenvolupament dels quatre municipis i del territori.

El projecte parteix de la premisa de considerar a mig termini territorial i administrativament els quatre polígons, que inclouen un total de 130 hectàrees i unes 133 empreses, com un sol àmbit d’activitat econòmica. Es compta amb el suport del Centre d’Innovació Anoia per a donar resposta a les necessitats de les empreses i dels treballadors, així com per atraure la captació de noves empreses i emprenedors; i amb l’Associació dels Polígons dels Plans, com a òrgan de representació de la zona.

L’alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte va compartir el reconeixement de Polígons dels Plans amb l’alcalde de La Pobla de Claramunt, Santi Broch i el regidor de Serveis Municipals d’Òdena, Mariano Ruiz.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*