Inici Destacats La Federació d’AMPAs de Centres Públics d’Igualada valora el compromís d’ERC, Igualada...

La Federació d’AMPAs de Centres Públics d’Igualada valora el compromís d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu amb l’escola pública

COMPARTIR

Les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPAs) dels cinc centres públics d’Igualada s’han reunit al llarg d’aquest curs amb els caps de llista d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu per conèixer de primera mà quines idees tenen en matèria d’educació de cara al nou mandat que s’obrirà a partir de les eleccions d’aquest diumenge, 26 de maig. Després de traslladar-los quins aspectes de millora creuen que hi ha respecte la situació actual, la Federació d’AMPAs de Centres Públics d’Igualada entén que totes tres formacions polítiques, cadascuna amb els seus matisos, comparteixen la voluntat d’enfortir l’educació pública a la ciutat.

Les demandes que les AMPAs van traslladar als partits són:

1. Construcció d’una escola bressol al costat de cada escola d’Infantil i Primària, per garantir l’escolaritat 0-3 del conjunt de la ciutadania.

2. Aconseguir que l’oferta d’escola pública passi del 36% actual a un mínim d’un 50%, com a garantia perquè totes les famílies tinguin la possibilitat real de triar.

3. Dotar les escoles d’una partida específica d’inversions, més enllà de la partida de manteniment actual, en tant que equipament de titularitat municipal.

4. Baixada de ràtios al conjunt de la ciutat mantenint l’oferta total de places públiques.

5. Sisena hora educativa al conjunt de centres.

6. Reforçar els programes d’aprenentatge de la llengua anglesa de cada centre.

7. Graduar el llindar econòmic perquè més capes de població puguin optar a beques.

8. Garantir que les AMPAs que gestionen menjadors escolars puguin continuar-ho fent.

9. Implementar un pla de xoc contra la segregació escolar, que afecta un mínim de cinc centres.

10. Preservar el model vigent d’immersió lingüística com a garantia d’equitat.

Les cinc AMPAs van acordar a finals del curs passat sol·licitar una trobada amb les forces polítiques amb representació al consistori, havent obtingut només resposta d’ERC (reunió mantinguda el 26 de juliol), Decidim Igualada (6 de setembre), Poble Actiu (18 de setembre) i Igualada Som-hi (1 de desembre). Des de llavors ençà, segons la federació cap altra formació no ha mostrat interès en conèixer de primera mà les propostes de les famílies usuàries dels centres educatius públics. Per aquest motiu, la Federació d’AMPAs de Centres Públics d’Igualada entén que l’interès de la resta de partits per l’educació a Igualada «no és una prioritat».

Una federació d’AMPAs dels 0 als 16 anys

Les AMPAs de les escoles públiques havien treballat fins ara sota el paraigües informal de la coordinadora “Escoles Públiques d’Igualada (EPIs)”, per bé que ara es troben en vies de constituir una federació local d’AMPAs que vetllarà pel conjunt d’ensenyaments públics de la ciutat i que compta amb l’impuls inicial de les associacions de famílies de les escoles bressol L’Espígol, La Lluna i La Rosella, les escoles Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, García Fossas i els instituts Pere Vives Vich i Badia i Margarit.

FER UN COMENTARI

*