Inici Societat Les famílies de la llar d’infants l’Espígol d’Igualada reclamen millores en la...

Les famílies de la llar d’infants l’Espígol d’Igualada reclamen millores en la seguretat i accessibilitat de la zona

COMPARTIR

L’AMPA de la llar d’infants municipal l’Espígol d’Igualada ha iniciat una recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament la construcció d’un pas de vianants elevat davant de l’escola.

Situada a l’avinguda d’Emili Vallès, la zona és molt transitada per la gran afluència de vehicles motoritzats per accedir als diversos equipaments de la zona (Institut INS Pere Vives i Vich, Institut Milà i Fontanals, Escola Emili Vallès, Estadi Atlètic Municipal). La recollida de signatures es desenvolupa a l’Escola Emili Vallès i a la mateixa Llar d’Infants.

Actualment, davant de la llar d’infants municipal l’Espígol hi ha un pas de vianants no regulat per semàfor i a nivell pla, per on els vianants accedeixen a la llar d’infants (nens de 0 a 3 anys i familiars) i a través del qual, segons exposen les famílies en un comunicat, “circulen molts vehicles a gran velocitat, sense respectar aquesta senyal viària”, el que provoca “dificultats per aconseguir creuar aquest carrer”. L’AMPA alerta del perill d’accidents en aquestes circumstàncies.

Per això, les famílies de la llar d’infants sol·liciten a l’Ajuntament d’Igualada que adeqüi l’actual pas de vianants per accedir a la llar d’infants municipal l’Espígol amb la instal·lació de reductors de velocitat (com per exemple un pas de vianants sobre elevat) i/o bandes tranversals d’alerta que facin disminuir la velocitat de circulació en aquesta via i eviti, o redueixi al màxim, els perills que hi ha associats a la circulació de vehicles motoritzats i l’alta velocitat. L’AMPA també assenyala que es podria estudiar la regulació a través de semàfor, per evitar també la circulació que superin els límits permesos pel vial.

Queixes per vandalisme

A més de la demanda d’una millora en l’accessibilitat, les famílies de la llar d’infants l’Espígol denuncien que al petit parc del costat “és comú trobar-hi joves i adolescents en horari lectiu (quan els infants estan dins de la llar d’infants) fumant substàncies il·legals, ocupant tota la via pública (bancs) amb música a tot volum i consumint begudes (sobretot alcohòliques), que fan que l’espai quedi brut i inaccessible”. Segons les famílies de la llar, “en alguna ocasió, han assaltat l’espai de joc de la llar d’infants i han robat material de joc dels més menuts”.

A través d’un comunicat, l’AMPA considera que “un control policial sovintejat a la zona evitaria la constant presència de joves i adolescents en horari lectiu bevent i fumant, o molestant familiars i nens que accedeixen o són dins les instal·lacions de la llar d’infants, des d’on, els mateixos nens i nenes, poden veure’ls mentre es troben al pati de jocs”.

FER UN COMENTARI

*