Inici Societat Les famílies de l’escola Vinyes Verdes de La Beguda Alta es mobilitzen...

Les famílies de l’escola Vinyes Verdes de La Beguda Alta es mobilitzen contra el possible tancament d’una línia d’Educació Infantil

COMPARTIR

L’escola Vinyes Verdes de La Beguda Alta va ser informada al març de 2022 que, de cara al curs 2022-2023 es tancaria una aula d’educació infantil (P4). La decisió ha estat presa pel departament per les ràtios: sumant la totalitat d’alumnat de P4 i P5, aquests no arribarien a 21 infants.

Segons un comunicat de les famílies, la decisió del Departament implica haver d’eliminar la plaça d’una mestra del centre educatiu, “passar a ser escola incompleta (amb la potencial amenaça de perdre mestres especialistes) i haver d’augmentar considerablement les ràtios per poder mantenir la barreja d’alumnes de diferents edats pertanyents a un mateix cicle. Aquesta barreja d’alumnes de diferents edats dins d’un mateix cicle és un senyal identitari del centre, que ara podria veure afectada la seva autonomia com a escola en l’organització de determinats cursos”.

La decisió del departament ha aixecat el descontentament de les famílies, que assenyalen que “durant anys, el nombre d’infants no residents a La Beguda Alta, però pertanyents al mateix municipi, han vist capat el número de places disponibles amb que hi comptaven si decidien preinscriure els seus fills i filles a aquest centre educatiu”. Això és així per la situació administrativament complexa de La Beguda Alta, pertanyent fins al 2018 a 3 municipis (Sant Esteve Sesrovires, Masquefa i Sant Llorenç d’Hortons) i a 3 comarques; que va quedar finalment adherit a Masquefa a l’agost de 2018. Val a dir que, de cara al curs 2022-2023, primer any en què no hi ha hagut restriccions de places per ser específicament resident a La Beguda Alta, s’han inscrit al centre 18 alumnes de P3, demostrant l’interès de les famílies del municipi i de municipis propers pel Projecte Educatiu de l’Escola Vinyes Verdes.

Al descontentament de les famílies se suma que la decisió del Departament “no ha tingut en compte la realitat complexa del centre, que el curs 2019-2020 va acceptar la suggerència d’Educació per implementar un pla experimental d’aula mixta 1-3 al centre educatiu, el qual ja es va implementar de manera integral el curs 2020-2021, amb 10 alumnes”. L’eliminació d’una plaça de docent al centre, derivada de suprimir una línia de P4, ha estat entesa pel professorat i per les famílies com “una manca de reconeixement de l’esforç d’adaptació que va fer el centre educatiu per tal de poder absorbir i tirar endavant de forma reeixida el primer cicle d’Educació infantil”.

Per tots aquests motius, les famílies del centre educatiu han decidit mobilitzar-se amb la finalitat d’aturar el tancament de l’aula de P4 i assegurar la continuïtat i els trets identitaris de l’escola.

Entre les diferents accions que s’estan duent a terme destaca el tall de la B-224 el proper dimarts 31 de maig entre les 17h i les 18h, en franges intermitents de 10 minuts; la recollida de 909 signatures (la Beguda Alta té un nucli d’uns 900 habitants) i converses amb l’Ajuntament de Masquefa i el Departament, amb l’esperança que es reconsideri la decisió del tancament de la línia d’infantil.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*