Inici Destacats Les famílies de l’escola Pompeu Fabra de Vilanova es manifesten per reclamar...

Les famílies de l’escola Pompeu Fabra de Vilanova es manifesten per reclamar l’ampliació del centre

COMPARTIR

Més d’un centenar de persones es van concentrar aquest dimarts a la tada a la porta principal de l’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí per demanar l’ampliació de l’Escola fent una tamborinada familiar.

Els manifestants van sortir de l’escola caminant i fent soroll fins arribar a la plaça del mercat, on l’AFA va llegir el manifest. Els pares i mares denuncien la manca d’espais que pateix l’escola que va néixer com a centre d’una línia i des de fa molts anys dona servei a dues línies completes, malgrat que l’espai continua sent el d’una escola d’una línia.

La situació, segons la presidenta de l’AFA, Imma Gumà, és insostenible. El centre ha anat perdent espais de pati per a la instal·lació dels mòduls prefabricats on s’hi allotgen els grups de P3, P5 i sisè. També s’han perdut les aules dedicades a laboratori, llengua anglesa, música o plàstica i altres, com les aules d’educació especial o de reforç, que s’han hagut de reconvertir en els espais de passadissos. Així mateix, s’ha reduït l’espai de menjador i el gimnàs, que únicament pot acollir grups petits i també s’han tancat els dos porxos, que ara són aules.

Aprofitant que caldrà fer un estudi de viabilitat del projecte, també demanaran a Educació la possibilitat de reconvertir l’escola en un institut-escola. En aquests moments, destaca Gumà, l’Institut tampoc va sobrat d’espai: es fan classes en mòduls prefabricats i fins i tot en aules cedides per l’escola Joan Maragall. Són conscients, però, que aquest és un altre projecte i que la prioritat màxima és l’ampliació de l’escola.

Creuen que és hora de reclamar el que és just, tant pels infants com pels docents, que estan fent mans i mànigues per seguir oferint una educació de qualitat i plantegen seguir amb les reivindicacions fins que hi hagi un compromís per part del departament d’Educació de la Generalitat.

L’Ajuntament es reunirà amb Serveis Territorials el pròxim 13 de juny

Tant l’Escola, com l’AFA i l’Ajuntament, van plegats en aquest tema. El govern vilanoví critica la lentitud de la Generalitat, que fa 10 anys que guarda en un calaix el projecte d’ampliació del centre, i lamenten que només hagin pogut donar solucions provisionals i precàries per tirar endavant el curs actual, 2021-2022.

La regidora d’Educació Eva Vadillo, ha explicat a Ràdio Nova, que tenen una reunió el pròxim 13 de juny amb Serveis Territorials durant la qual traslladaran el malestar i les exigències tant de l’Ajuntament com de les famílies. Volen aconseguir que la Generalitat posi data, d’inici i final, a les obres d’ampliació de l’escola.

Durant els darrers dos anys, l’Ajuntament, ha intentat mantenir reunions periòdiques amb Serveis Territorials per exposar les mancances i marcar prioritats. Però el resultat és sempre el mateix, declara Vadillo, i l’argument de la Generalitat és que no hi ha diners.

La proposta que es fa des de la Generalitat és que sigui l’Ajuntament qui avanci els diners de l’ampliació, una obra que podria suposar una inversió de dos milions d’euros. Un import que l’Ajuntament, afirma Vadillo, no es pot permetre i un projecte, que a més, diu la regidora, no és de competència municipal.

L’Ajuntament, ha destacat la regidora, fa costat a les famílies i a l’equip directiu del Pompeu Fabra i s’han sumat a la tamborinada que ha convocat l’AFA, perquè “aquesta situació no pot allargar-se més” assegura.

Una situació que s’arrossega des de 2008

L’Ajuntament ha fet moltes gestions per intentar cercar solucions davant aquesta problemàtica. El mes de novembre passat, el diputat socialista Jordi Riba, va fer una pregunta al Parlament sobre la situació de l’Escola Pompeu Fabra. Una situació que va qualificar del tot inadmissible que s’arrossega des de 2008.

Durant el mes de març, l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora Eva Vadillo, van rebre a l’Ajuntament a la diputada Ester Niubó, a qui també van traslladar-li tota la problemàtica.

FER UN COMENTARI

*