Inici Societat Familiars d’una àvia de la residència de Vilanova del Camí: “Patim angoixa....

Familiars d’una àvia de la residència de Vilanova del Camí: “Patim angoixa. Ens tranquil·litzaria que li fessin el test”

COMPARTIR

La residència de Vilanova del Camí ja suma 31 avis morts i hi ha quatre usuaris molt greus que ja no s’han traslladat a l’hospital. Davant d’això, l’Ajuntament ha decidit fer un “seguiment exhaustiu” de la situació, i no descarta portar el cas a la fiscalia. L’alcaldessa, Noemí Trucharte, ha explicat que s’ha demanat a Salut que es puguin traslladar els avis que no tenen símptomes a casa dels seus familiars. Precisament són ells els qui pateixen més aquesta situació. És el cas de la Laura Gámez i l’Elisabet Cotes, dues cosines que tenen l’àvia a la residència. “Ho estem vivint amb molta angoixa, ens tranquil•litzaria molt que li fessin el test”, han assegurat. La residència té 90 treballadores, 20 de les quals estan confinades.

La situació a la residència de Vilanova del Camí, amb 31 morts i 4 avis molt greus, ha posat en alerta l’Ajuntament, que ha decidit posar fil a l’agulla. Segons ha denunciat l’alcaldessa, Noemí Trucharte, en un inici, hi va haver manca de transparència per part de la direcció del centre privat. “Va començar amb un mort, i després en pocs dies ja eren una vintena i ara superem la trentena”, ha lamentat.

De les 31 morts, només en un cas s’ha pogut comprovar que la causa de la defunció ha estat el coronavirus, ja que a la resta no se’ls ha fet la prova, però segons Trucharte tot apunta que n’hauria estat la causa. Ara, l’Ajuntament ha fet arribar un total de 190 testos i espera que es faci la prova a tota la plantilla per tal de fer una radiografia de la situació.

A més, s’ha demanat al departament de Salut que els avis que no presenten símptomes puguin ser traslladats a cases de familiars i, aquest dilluns, una empresa externa ha fet una desinfecció del centre.

“Fan el que poden, però tenen pocs recursos”

Els familiars són una de les parts que més pateixen la situació. En declaracions a l’ACN, les nétes d’una usuària han explicat que viuen aquest episodi “amb molta angoixa i preocupació”. “Ella pregunta pels fills i és dur, ens envien vídeos i fem videotrucades, però ens agradaria veure-la més”, ha explicat l’Elisabet Cotes, una d’elles.

Són conscients de les dificultats que pateixen els treballadors i la falta de recursos. “Estan molt poc valorats i tenen poc material”, han assegurat. La residència té capacitat per a 160 avis i 98 treballadors, 20 dels quals estan confinats a casa seva per presentar símptomes.

Gemma Aleman / Nia Escolà – ACN

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*