Inici Societat Una família siriana de refugiats, acollida per l’Ajuntament de Calaf

Una família siriana de refugiats, acollida per l’Ajuntament de Calaf

COMPARTIR

Una família de refugiats del Kurdistan sirià de cinc membres, un matrimoni amb tres fills, ha arribat avui al matí a Calaf, on viuran en una casa de lloguer social. Jordi Badia, l’alcalde de Calaf, els ha donat la benvinguda i s’ha dirigit a ells dient-los que “estic content que sigueu aquí. Volem que refeu la vostra vida i que recupereu la dignitat com a persones. Us hi ajudarem”. La família prové de la ciutat d’Alep i és kurda, una nació sense estat propi que viu repartida a la zona fronterera de diversos estats com Turquia, Síria, l’Iraq i l’Iran.

És la primera i l’única família que acull l’Ajuntament de Calaf, que es va comprometre a allotjar-los en un habitatge de protecció oficial, del qual la família en pagarà el lloguer i els consums i les taxes. El compromís també s’estén a donar feina a un dels seus membres. El pare de la família s’incorporarà a treballar a la Brigada Municipal de Calaf amb un contracte de dos anys, en format d’1+1. El nouvingut té experiència professional en diverses de les tasques que desenvoluparà quan treballi a la brigada. Els nens estudiaran P3 i 5è de Primària a l’escola CEIP Alta Segarra, que visitaran demà.

Els progenitors han assistit a un curs de català i aviat en faran d’un altre d’integració a la societat catalana. De cara als nens, Jordi Badia ha aconsellat que formar part d’entitats esportives o culturals del poble és també una gran eina d’integració. La família de refugiats s’ha mostrat molt agraïda per “la dolça rebuda” que han tingut i ja han formalitzat la signatura del contracte de lloguer.

L’Ajuntament de Calaf s’havia inscrit a l’inventari de recursos per a persones refugiades, del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, Calaf s’oferia com un municipi acollidor per una família de refugiats, que mig any després de l’aprovació de la moció, ja ha arribat al poble. Calaf ja havia demostrat prèviament la seva solidaritat amb els refugiats. L’any passat va haver-hi una recollida de roba que es va enviar al camp de refugiats d’Idomeni, que va tenir una gran resposta per part dels calafins.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Es “fotut” està a l’atur, la diferencia amb aquesta familia es que l’hi queien bombes al damunt, sense assitència mèdica ni escolarització garantida per cap dels seus membres.
    Lo de l’Alcalde de Calaf caldria a molts municipis.
    Un gran exemple a seguir.

FER UN COMENTARI

*