Inici Cultura Els falcons del país es troben a Piera

Els falcons del país es troben a Piera

COMPARTIR

Piera i la seva colla de falcons van ser els amfitrions el passat dissabte en el marc de la Fira i Festes de Sant Crist de Piera de la setzena Trobada de Falcons de Catalunya.

A la jornada hi van participar les colles de Falcons de Capellades, Vallbona d’Anoia, Llorenç del Penedès, Vilafranca del Penedès, Piera, Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Castellcir, Malla, Riberal i Vilanova d’Espoia. Les onze colles falconeres anaven arribant i concentrant-se al Parc del Gall Mullat per iniciar la cercavila a les 18h. Pel centre del poble, es van organitzar dos trams per agilitzar la densa cercavila per la gran quantitat de visitants. La primera figura dels Falcons de Capellades va ser davant de l’Ajuntament de Piera on van estrenar camisses noves amb una Pira de 7 infantil, durant el recorregut van executar diversos pilars de 2, fent les corresponents aturades com el Pastís figura creada l’any 2016, i el Vol de 4 amb dos Vols de 3. La Colla de Vallbona d’Anoia va enfilar pel Carrer Piereta que estava ple a vessar. Entre parades de la Fira del Sant Crist i gent amb ganes de festa, es van poder muntar una serra de 4 puntes, una escala caminada coronada i una torre amb 2 pilars. A poc a poc les diferents colles van anar fent entrada a la Plaça del Gall Mullat de la manera més lluïda possible com els de Vallbona d’Anoia, que ho van fer amb l’Escala caminada coronada, figura que uneix equilibri i força a parts iguals.

El final de cercavila va ser al Parc del Gall Mullat, on van actuar totes les colles falconeres, amb dos figures cadascuna, on Falcons de Capellades va executar l’Escala de 7 i la segona Pira de 10 de la temporada. Els de Vallbona van compartir escenari amb els de Vilanova d’Espoia, colles veïnes i molt properes, i van aixecar una tripira i un avet.

Per acabar l’actuació van fer la figura conjunta, el Mon dels Falcons, on tots els Falcons van fer la seva Escala rodejant tot el Parc.

Per finalitzar la Trobada, la colla amfitriona va organitzar un sopar de germanor.

FER UN COMENTARI

*