Inici Destacats La fabricació additiva o la impressió 3D, protagonista de la propera Jornada...

La fabricació additiva o la impressió 3D, protagonista de la propera Jornada d’Innovació de l’Anoia

COMPARTIR

La fabricació additiva/3DP, oportunitats i reptes empresarials és el tema que centrarà la propera Jornada d’Innovació a l’Anoia, el proper 7 de maig. Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i Leitat organitzen aquesta cinquena jornada en la qual es donaran a conèixer fins a cinc iniciatives industrials innovadores en el marc de la fabricació additiva.

Francisco Palacios, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí assegura que la fabricació additiva, més coneguda popularment com la impressió 3D, és un sector en ple creixement i un repte de futur. És per això que tant Promoció Econòmica com Leitat han apostat per dedicar-li aquesta cinquena Jornada d’Innovació.

L’acte s’enectarà amb les salutacions institucionals que aniran a càrrec de Jordi Williams, President de Leitat; Joan Domènech, President de la UEA; Francisco Palacios, regidor de Promoció Econòmica i l’alcaldessa, Noemí Trucharte.

Pablo Valderrama, de l’empresa 3D Factory Incubator, pronunciarà la primera ponència que servirà per presentar l’ecosistema d’impressó 3D a Catalunya. El seguiran Maria José Tomás del CDTI i Joan Comas de’ACCIÓ que parlaran de les ajudes per a la I+D+i i d’altres oportunitats de finançament empresarial.

Durant l’esmorzar i espai networking, els participants a la Jornada d’Innovació podran observar un showroom amb peces 3D i un show test impressió 3D d’aliments gràcies a les empreses IAM3DHUB i Natural Machines.

Una demostració que, segons el regidor de Promoció Econòmica Francisco Palacios, serà molt interessant perquè permetrà veure en directe la construcció de diferents peces 3d, també del sector alimentari. I és que com diu Palacios, el límit per a implementar la tecnologia additiva és la pròpia imaginació.

Tot seguit s’encetarà una taula rodona, que estarà moderada per Jordi Puiggrós de La Veu de l’Anoia, i que permetrà conèixer cinc iniciatives innovadores en la fabricació additiva o 3D. Està previst que participin en aquesta taula rodona Ignacio Sánchez, Key Account Manager de Wacker; Alejandro Sánchez, responsable 3D a Catalunya de Maquinser; Enric Sirera, Product Manager de Abrast by Coniex; Jonatan Domènech, CEO de Arboleda Intelligence i Carles Bas, Co-fundador de Makers Igualada.

Palacios està convençut que el futur passa inevitablement per la fabricació additiva i a Catalunya hi ha diferents iniciatives empresarials i industrials punteres en aquest sector. Però l’Anoia, diu Palacios, també té molt talent i un dels objectius de les Jornades d’Innovació és precisament mostrar-lo.

Joan Roig de Leitat, serà l’encarregat de cloure aquesta cinquena Jornada d’Innovació a l’Anoia. Des de Leitat s’ofereix assessorament personalitzat en innovació per a les empreses que ho sol·licitin.

Recordeu que la jornada d’Innovació serà el proper 7 de maig de 9 a 12:45 h al Centre d’Innovació Anoia. Per a més informació i inscripcions podeu contactar al 93 249 11 60.

FER UN COMENTARI

*