Inici Societat Una exposició recordarà la vida, obra i llegat de Mossèn Còdol

Una exposició recordarà la vida, obra i llegat de Mossèn Còdol

COMPARTIR

El pròxim dimecres 20 de novembre, a les 8 del vespre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició Mossèn Còdol. Vida, obra i llegat, que es podrà veure a La Sala – Sala municipal d’exposicions d’Igualada, fins al 8 de desembre. A través d’imatges, testimonis i articles, la mostra repassa la trajectòria de Mossèn Josep Còdol i Margarit i l’empremta que ha deixat en la societat, gràcies a la seva tasca, discreta i humil, en diversos àmbits, des del pastoral fins al social, en què Mossèn Còdol va fer un treball molt important per a la comunitat en un període molt convuls de la nostra història. La mostra també repassa la seva tasca en la defensa de la llengua i cultura catalanes i de la llibertat de Catalunya.

Aquesta exposició és promoguda per la Fundació Sant Crist d’Igualada, creada precisament per Mossèn Còdol el 1985, amb l’objectiu de donar a conèixer la imatge i la festa del Sant -per la qual sentia una fervent devoció-, i per impulsar diversos projectes de solidaritat, especialment vers les persones més desafavorides, una altra de les passions d’aquest Fill Predilecte de la Ciutat d’Igualada, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Paral·lelament a l’exposició, el diumenge 15 de desembre, a 2/4 d’1 del migdia, se celebrarà una Missa en record de Mossèn Josep Còdol i Margarit, que va morir a la Residència Pare Vlaseca d’Igualada, el 6 de gener de 1994, ara fa 25 anys.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*