Inici Destacats Una exposició itinerant recull el rebuig de l’Anoia als macroprojectes energètics

Una exposició itinerant recull el rebuig de l’Anoia als macroprojectes energètics

COMPARTIR

L’exposició itinerant “Defensem la terra, preservem l’Anoia” ha passat durant les darreres setmanes per diferents poblacions de la comarca. L’exposició posa en evidència l’amenaça que suposen els diversos projectes eòlics i fotovoltaics que les grans empreses energètiques volen instal·lar en moltes poblacions de l’Anoia i l’Alta Segarra.

La mostra es planteja en un format molt visual, divulgatiu i pedagògic amb l’objectiu de conscienciar sobre els riscos d’aquests macroprojectes a casa nosta. A més a més, presenta com un altre model energètic és possible: generant energia renovable a prop d’on es consumeix, amb projectes més petits, participatius i sostenibles, que suposin una oportunitat per les empreses de proximitat.

L’exposició s’ha pogut veure ja en poblacions i veïnats com Rubió, Prats de Rei, L’Espelt, Copons, Calaf i Sant Genís, i també a Igualada durant la 7a Jornada de les plantes oblidades. Durant els mesos d’octubre i novembre està previst que l’exposició es pugui veure a Bellprat, Capellades, Calaf i Sant Martí de Tous.

Pel que fa a l’imminent arribada de nous projectes d’energia eòlica i fotovoltaica que es preveuen a les zones de Copons, Rubió, Veciana i també altres municipis de l’Alta Segarra, l’Associació per la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Anoia està treballant per impulsar mobilitzacions i preparar les al·legacions pertinents.

Per associar-se o per donar suport amb aportacions econòmics es pot contactar amb l’associació a través del correu electrònic asaasaillainterior@gmail.com

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*