Inici Societat Fan explotar a Jorba un arsenal de la Guerra Civil

Fan explotar a Jorba un arsenal de la Guerra Civil

COMPARTIR

Els Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (Tedax) dels Mossos d’Esquadra van fer detonar ahir a la pedrera de Jorba una part de l’arsenal d’explosius i munició de la Guerra Civil Espanyola que es va trobar dijous a l’edifici de la Rectoria Vella de Sallent.

Es van localitzar 450 granades de mà del model FAI, 7,6 kilograms de dinamita, 160 metres de metxa lenta, 750 artefactes explosius improvisats amb els seus detonadors i metxa, i 1.900 cartutxos de fusell del calibre 100 mm.

El mateix dijous ja es va fer detonar els materials més inestables i ahir es van destruir les granades de mà i els cartutxos de fusell. El cap dels TEDAX ha explicat que les granades eren dataven de 1937 i eren de fabricació catalana. Era un model conegut popularment com “les imparcials”, perquè fallaven molt.

El cap dels TEDAX ha afegit que es tracta d’una troballa important, donat que cada any es localitzen entre 500 i 2.500 artefactes de la Guerra Civil a tot el país. Pel que fa la localització, ha reconegut que és més habitual fer aquestes troballes a punts de Lleida o l’Ebre més que no pas a la Catalunya central.

explosio jorba arsenal jorba arsenal jorba 2

FER UN COMENTARI

*