Inici Música Excel·lent concert de les corals Si Fa Sol, Capella de Música de...

Excel·lent concert de les corals Si Fa Sol, Capella de Música de la Tossa i Arrels de Cunit

COMPARTIR

[Img #6408]Diumenge passat, i en el marc de l’església dels Caputxins, una bona munió de gent pogué gaudir d’un excel•lent concert a càrrec de tres corals, l’Arrels de Cunit, la Si fa sol de Santa Margarida de Montbui i la Capella de Música de la Tossa, d’Igualada. Aquest concert, estava emmarcat dintre els cicles corals 2013, organitzats per la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals).

En una església que es féu insuficient per encabir el nombrós públic assistent, inicià el concert la coral Arrels de Cunit, dirigida per [Img #6409]Antoni de Villasante. Oferiren un repertori prou variat, on hi predominà Mozart amb el seu Ave Verum i els 4 Nocturns. A més cal dir, que la coral comptà amb l’acompanyament de l’agrupació instrumental “Em Semble Eufònic”, un autèntic luxe, que acompanyà les veus de la coral, alhora que també interpretà brillantment alguna peça en solitari.

Posteriorment fou el torn de la coral Si fa sol, de Santa Margarida de Montbui, dirigida per en Pau Carol. Un repertori del tot variat, amb temes molt populars, que anaren [Img #6410]des de cant religiós fins a músiques cèlebres del mon del cine com “Singing in the rain”o “My Way” de Frank Sinatra. La presentació fou molt acurada i fresca, i sorprengué agradablement al públic assistent.

Finalment, la coral amfitriona, la Capella de Música de la Tossa d’Igualada, dirigida per Frederic Prat i acompanyada al piano per Josep Xaubet, començà la seva intervenció amb un retorn als orígens, amb el cant de la Salve Gregoriana. Posteriorment, també oferí un repertori prou variat, on hi destacaren temes com el Cançó de [Img #6411]bres per a una princesa negra, Caminito del Indio o Granada, tot intercalant-hi algun espiritual negre. Amb un vibrant i conegut “Granada” d’Agustín Lara, s’acabava la seva actuació.

Finalment, un cant comú entre les tres corals participants, com fou l’”Au companys alcem els vasos”, de Mozart, i per acabar, i tornant una mica als orígens de les trobades de la FCEC, ara ja fa molts anys, el cant dels Segadors, seguit entusiàsticament pel públic que omplia de gom a gom l’església del convent dels Frares Caputxins.
[Img #6412]
L’organització vol agrair a la comunitat religiosa dels Caputxins d’Igualada, per la seva disponibilitat i facilitats a l’hora de cedir els diferents espais per tal de que el concert es desenvolupés de manera prou brillant.

[Img #6413]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*