Inici Societat Una estudiant d’infermeria a Igualada denuncia haver estat expulsada del centre on...

Una estudiant d’infermeria a Igualada denuncia haver estat expulsada del centre on feia pràctiques per portar hijab

COMPARTIR

Una alumna de quart curs d’Infermeria del Campus Igualada-Universitat de Lleida ha denunciat haver estat expulsada del centre privat de la comarca de l’Anoia on feia pràctiques sota l’amenaça “o et treus el mocador o aquí no pots seguir”, en referència al seu hijab.

Amb una nota de pràctiques que no ha baixat del 8,5 en els seus quatre anys d’estudis, l’alumna assegura que no havia tingut cap problema d’aquest tipus en els centres d’altres comarques on havia fet pràctiques anteriorment.

El Campus Igualada-Udl ha sortit al pas dient que “lamentem la prohibició, a una alumna nostra, de dur hijab mentre feia pràctiques en un centre extern” i explica que la universitat va resoldre el cas “assignant un centre alternatiu on realitzar-les”.

La universitat, a través de Twitter, assegura que “vetllem perquè es respecti la diversitat i les creences de cadascú” i reivindica que “seguirà respectant i protegint els drets i llibertats col·lectives i individuals com el de portar hijab. Amb aquesta o qualsevol altra peça de roba o ornament, l’únic requisit admissible és que sigui compatible amb la feina encomanada”.

FER UN COMENTARI

*