Inici Societat Un estudi fet entre joves anoiencs revela que el 20% s’ha autolesionat...

Un estudi fet entre joves anoiencs revela que el 20% s’ha autolesionat durant el darrer any

COMPARTIR

La revista Psychiatry Research publica al seu número de juliol les conclusions d’una investigació sobre autolesions no suïcides dirigida pel doctor Daniel Veiga, del Servei de Psiquiatria del Consorci Sanitari de l’Anoia.

L’estudi volia aprofundir en les autolesions amb la participació de 274 joves d’entre 18 i 30 anys. 238 dels joves van ser reclutats a Igualada expressament per l’estudi i 36 eren pacients amb trastorn límit de la personalitat (TLP) que s’autolesionaven i que estaven en tractament al Consorci Sanitari de l’Anoia i a l’Hospital de Sant Pau.

Dels 238 participants anoiencs, el 32.7% va reportar haver-se autolesionat més de 5 cops al llarg de la seva vida i el 20.69% durant el darrer any. Segons la investigació, el percentatge és similar a altres estudis i fa evident com aquells joves que s’autolesionaven mostraven més símptomes de depressió i ansietat.

Aquesta conclusió suggereix la importància que pot tenir la detecció precoç de les autolesions en contextos no clínics per tal de poder detectar possibles trastorns.

L’article compara també a els joves anoiencs que s’autolesionen amb aquells que tenen ja un diagnòstic de TLP. L’anàlisi mostra similituds i diferències que poden ajudar a entendre l’autolesió no suïcida, el TLP i la relació entre ambdós.

L’investigador Daniel Veiga ha impulsat la creació del Grup d’Estudi i Tractament de les Autolesions (GRETA), on a més de professionals de l’Hospital d’Igualada hi participen professionals de l’Hospital Clínic, el de Sant Pau, l’Hospital Sant Joan de Déu, Parc Taulí i Althaia Manresa.

FER UN COMENTARI

*