Inici Societat Un estudi dirigit per un metge igualadí mostra la influència de factors...

Un estudi dirigit per un metge igualadí mostra la influència de factors socioeconòmics en les fractures humerals

COMPARTIR

Un estudi sobre les fractures humerals dóna rellevància als factors socioeconòmics dels pacients. Aquests són els resultats que el Dr. Joan Miquel Noguera, del Servei de Traumatologia del Consorci Sanitari de l’Anoia, va presentar al Congrés de l’AAOS2019 – American Academy Of Orthopaedic Surgeons, a Las Vegas el passat mes de març.

Aquest estudi multicèntric (amb col·laboració amb l’Hospital del Mar i de l’Hospital Germans Trias i Pujol) analitzaven l’evolució de pacients que havien patit fractures proximals de l’húmer. En aquests pacients es van analitzar el tipus de fractura, les malalties, a més d’un qüestionari que abordava l’estatus socioeconòmic dels pacients. Els resultats van mostrar que l’efecte de diferents qüestions socials o econòmiques tenia un impacte sobre els resultats de la fractura major que no pas el tipus de fractura o l’edat. Fins ara, les decisions terapèutiques en aquestes fractures es prenien en base a l’edat del pacient, el desplaçament de la fractura o les malalties que pateixen els pacients. L’estudi posa de rellevància aquests factors que probablement caldrà prendre en consideració.

El congrés de l’Acadèmia Americana (AAOS) va reunir enguany entorn a trenta mil inscrits de procedència molt diversa i es tracta del congrés de traumatologia més popular a nivell mundial.

FER UN COMENTARI

*