Inici Destacats Les esquerres no tanquen acord de govern a Igualada però inicien un...

Les esquerres no tanquen acord de govern a Igualada però inicien un ‘treball conjunt’ davant el govern de Marc Castells

COMPARTIR

Després de diverses converses de cara al mandat municipal que comença aquest dissabte 15 de juny a les 12 del migdia, les tres formacions d’esquerres a l’Ajuntament d’Igualada enceten un camí de cooperació.

A través d’un comunicat, Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) valora “molt positivament les aproximacions que hi ha hagut i les converses que s’han produït en les reunions amb ERC i Poble Actiu per la capacitat de diàleg i acord que s’ha començat a posar sobre de la taula. Si bé no han estat suficients per tancar un acord de govern, sí que han servit per establir ponts i emplaçar-se a un treball conjunt davant el govern conservador i en minoria de Marc Castells”.

Els candidats i equips de cada formació han comprovat els punts en comú que tenen sobre el present i el futur d’Igualada, segons ha exposat la formació liderada per Jordi Cuadras. Igualada Som-hi ha assistit aquestes converses amb el document “Agenda del Canvi. Mandat 2019-2023” amb les polítiques per la ciutat, tot seguint l’actitud que la candidatura progressista ha tingut durant la campanya d’oferir un projecte polític i de canvi dedicat exclusivament a la ciutat i de caire emminenment municipal. Com ha estat remarcant durant la campanya, ha posat sobre de la taula un projecte “de la gent i d’esperança per Igualada”.

Les coincidències entre Igualada Som-hi, ERC i Poble Actiu esperonen les tres formacions a continuar apropant posicions i fer un treball conjunt en defensa dels drets socials bàsics i fer avançar la ciutat des de l’esquerra durant el proper mandat. Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberts) també apunta que “la línia encetada és la necessària perquè el canvi a Igualada arribarà des de la capacitat d’entesa i del treball conjunt”.

Per la seva banda, l’alcalde en funcions Marc Castells ha reconegut aquest dimecres que preveu governar en minoria si ERC no accepta la seva oferta. El candidat de Junts per Catalunya ha reiterat el seu oferiment als republicans, que és recolzar la seva investidura per obrir -després- una negociació per formar govern.

FER UN COMENTARI

*