Inici Teatre Un espectacle de titelles reflexiona sobre el treball infantil a La Mostra...

Un espectacle de titelles reflexiona sobre el treball infantil a La Mostra d’Igualada

COMPARTIR

Els mataronins Mimaia Teatre han estrenat aquest divendres a La Mostra d’Igualada el seu nou espectacle de titelles, ‘Roig Pèl-Boig’. El protagonista del muntatge és un nen amb els cabells vermells i desordenats, en Roig Pèl-Roig, que treballa a les mines de carbó de Mai Més. L’infant somia escapar-se algun dia de les mines per poder mirar la lluna i les estrelles. El muntatge està inspirat en el relat ‘Rosso Malpelo’ del novel·lista italià Giovanni Verga. L’autora del text i integrant de la companyia, Dora Cantero, ha explicat que, malgrat la temàtica de l’obra és «seriosa i profunda» l’han volgut explicar de manera divertida perquè «pensem que està bé parlar de coses serioses amb una mica d’humor». Per Cantero, l’espectacle transmet diferents missatges com ara tot allò que comporta el treball infantil, però també «què hi ha darrere les coses que ens envolten cada dia com el menjar, la roba o la llum». «Normalment darrere de tot això hi ha algú que treballa perquè puguem tenir-ho i volíem fer una reflexió per valorar allò que tenim», ha apuntat.

En Roig Pèl-Boig és un nen amb els cabells vermells i desordenats que coneix de prop el treball dur de la mina de carbó. En Roig sap que, en algun lloc, existeixen el sol i el mar, però porta tant temps sota terra que de vegades oblida on és el cel i confon les estrelles amb diamants, i la realitat amb la imaginació. Aquest és l’argument del nou muntatge de titelles de la companyia de Mataró Mimaia Teatre, que s’ha estrenat aquest divendres al matí a la 29a edició de La Mostra d’Igualada.

L’autora del text de l’espectacle, Dora Cantero, ha explicat en una entrevista amb l’ACN que es tracta d’un muntatge de titelles amb música en directe, interpretada Minna Trapp, que també fa d’actriu. Segons Cantero, el tema principal de l’espectacle és el treball infantil explicat d’una manera «molt divertida». De fet, la història s’inspira en el relat ‘Rosso Malpelo’, del novel·lista italià Giovanni Verga, tot i que l’obra original tenia un final molt tràgic. «Quan vaig llegir el llibre em va fer molta pena i volia donar-li una segona vida», ha expressat Cantero.

Tot i tenir un contingut seriós i dur, l’autora de l’obra creu que «la millora manera de parlar de coses serioses als infants és fer-ho amb una mica d’humor». A banda del treball infantil, l’espectacle també parla sobre «què hi ha darrere de les coses que ens envolten cada dia» amb l’objectiu de fer una reflexió per «valorar allò que tenim». A més, Cantero ha dit que al muntatge també es parla sobre les energies renovables, ja que «encara que no ho sembli, el carbó avui en dia encara es fa servir molt». «Pensem que els nens poden reflexionar i tenir una opinió pròpia sobre tot això», ha dit.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*