Inici Destacats Un espectacle italià inspirat en el conte de ‘L’aneguet lleig’ inaugura la...

Un espectacle italià inspirat en el conte de ‘L’aneguet lleig’ inaugura la Mostra d’Igualada

COMPARTIR
El muntatge 'Diario di un brutto anatroccolo' que ha inaugurat la 29a Mostra d'Igualada.

L’espectacle ‘Diario di un brutto anatroccolo’, dels italians Factory Compagnia Transadriatica, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest dijous al vespre la 29a edició de la Mostra d’Igualada. Es tracta d’una proposta inspirada en el conte de ‘L’aneguet lleig’, de Christian Andersen. El muntatge gira al voltant del rebuig per part de la família, l’escola, el món laboral i l’amor. El director del muntatge, Tonio De Nitto, ha relatat que és un muntatge de teatre-dansa sense text on pren molta força la “diversitat”. De fet, la protagonista de l’espectacle és una jove actriu amb Síndrome de Down. El muntatge italià ha donat el tret de sortida oficial a la Mostra d’Igualada, que enguany compta amb un total de 53 companyies que fins diumenge oferiran un centenar de representacions de teatre familiar per diferents espais de la ciutat.

El director artístic de la Mostra, Pep Farrés, s’ha dirigit als assistents just abans de començar l’espectacle inaugural per dir que el públic infantil és un públic “obert, al qual se li pot explicar qualsevol història i la rep sense filtres ni perjudicis”. “És un públic sincer, però sobretot és un públic intel·ligent i, sovint, entén més coses que els adults que seuen a la butaca del costat”, ha apuntat Farrés. Per això, el director artístic del festival ha demanat que “vetllem per aquesta intel·ligència i no la posem en dubte”. Farrés ha conclòs assegurant que els infants i joves “no són el públic del futur, sinó que són el públic del present i és així com els hem de tractar”.

Un espectacle que posa en valor la diversitat

Els italians Factory Compagnia Transadriatica han estat els escollits per aixecar el teló de la 29a edició de la Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil. Es tracta d’un muntatge que parla sobre la diferència i que té una posada en escena molt contemporània. Després de diversos anys en què eren companyies catalanes les que inauguraven el festival, enguany s’ha optat per una d’internacional.

Un dels actors del muntatge, Fabio Tinella, ha explicat que és “impressionant” veure com els adults surten de l’espectacle “emocionats i amb llàgrimes als ulls”. “Això et fa adonar que l’espectacle té una força emotiva molt gran i que crea emocions a un nivell molt fort”, ha apuntat Tinella.

A partir d’aquest dijous un total de 53 companyies actuaran a la Mostra d’Igualada i oferiran més d’un centenar de representacions a 19 espais diferents de la ciutat. Algunes de les obres que es podran veure a Igualada són estrenes absolutes com ara ‘Flou Papagayo’, de Mumusic Circus; ‘Xocolat’, de la companyia basca Teatro Paraíso; o ‘Roig Pèl Boig’, de Mimaia Teatre. Enguany el circ té una presència destacada a la programació amb la posada en escena d’onze espectacles d’aquest gènere.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*