Inici Societat Esparreguera reclama al Bruc més de 40.000 euros per deutes de l’escola...

Esparreguera reclama al Bruc més de 40.000 euros per deutes de l’escola de música

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Esparreguera reclama al consistori del Bruc un total de 42.262,19 euros en concepte del deute corresponent a l’aula de música que l’Escola Municipal de Música d’Esparreguera gestionava al municipi anoienc. El Bruc, amb Collbató i Sant Esteve Sesrovires van signar un conveni l’any 2005 amb l’Ajuntament d’Esparreguera per a la prestació del servei d’aula de música als municipis.

Tot i que actualment es presta el servei al Bruc mitjançant un altre conveni valorat en uns 15.000 euros anuals, el deute que reclama el municipi del Baix Llobregat correspon a unes correccions en les liquidacions dels anys 2009 i 2010 i en les liquidacions deifinitives dels anys 2011 i 2012.

Al darrer ple municipal es va exposar la voluntat del govern de sol·licitar el fraccionament en tres pagaments fins l’any 2018 d’aquest deute. Des de l’oposició, el PDeCAT sosté que el deute que es reclama s’ha de justificar i desglossar i, a més, ha de ser proporcional a l’ús que es va fer dels recursos.

El regidor bruquetà de l’oposició, Rafel Galvan (PDeCAT), explica que durant l’anterior govern de CiU al Bruc, tots dos ajuntaments van intentar resoldre la situació, però el consistori bruquetà va reclamar que el deute es presentés desglossat en partides i de forma proporcional a l’ús que en feia el municipi anoienc dels recursos de l’Escola de Música d’Esparreguera. Galvan afegeix que finalment va quedar pendent “perquè no es va justificar” el detall dels costos que es reclamaven al Bruc. El regidor explica també que, el que volia evitar el govern anterior era “assumir un deute de l’escola d’Esparreguera que s’havia generat en anys anteriors per mala gestió i no per l’activitat de l’aula del Bruc”.

Des de l’Ajuntament d’Esparreguera, el regidor d’Educació, Toni Ferré, explica que “amb el govern anterior no es van entendre en interpretar les quantitats” i assegura que es va rescindir el contracte “unilateralment” des del Bruc. Ferré exposa que “ens entenem millor” amb l’actual govern municipal, amb el que planegen fer un nou conveni per una aula de música “un cop saldat el deute”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*