Inici Destacats Les escoles de Vilanova del Camí, unides per la dansa

Les escoles de Vilanova del Camí, unides per la dansa

COMPARTIR

La plaça del Mercat s’ha engalanat aquest dijous al matí per rebre els nens i nenes de segon de primària de les tres escoles vilanovines que han compartit durant les darreres setmanes un projecte singular. Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata, amb la complicitat de la regidoria d’Educació i l’Esbart Dansaire han treballat per acostar el món de la dansa a la quitxalla. I el resultat ha estat espectacular. 150 nens i nenes han omplert de colors el cor de la ciutat i han dansat al ritme de dues tradicionals catalanes, la dansa de Vilanova i la Masovera.

La regidora d’Educació Eva Vadillo ha fet una valoració mot positiva d’aquesta activitat que ha servit per treballar de manera col·lectiva amb les tres escoles i assegura que li agradaria que tingués continuïtat. Eva Vadillo ha volgut destacar la feina fet per l’anterior regidora, Meritxell Humbert, qui va iniciar aquest projecte del què n’assegura està molt satisfeta de poder continuar.

Josep Alemany convida la quitxalla a seguir ballant a l’Esbart

La quitxalla ha viscut aquesta iniciativa amb nervis, però amb molta il·lusió. Des de primera hora del matí han participat als assajos, dirigits per Josep Alemany, director de l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí, expectants també per la visita dels pares, que estaven convocats a dos quarts d’onze.

Protagonistes absoluts de l’acte, els nens i nenes han executat un excel·lent espectacle que ha despertat l’admiració de familiars i curiosos que s’han anat aplegant a la plaça del Mercat. Alguns nens i nenes, ha dit Alemany, tenen un futur brillant en el món de la dansa. “Necessitem ens i nenes que ballin, perquè sinó la dansa morirà i la dansa no pot morir” ha dit Alemany.

Les tres escoles satisfetes dels resultats i disposades a repetir l’experiència

Des dels centres d’ensenyament , la valoració també ha estat molt positiva. Mercè Roldán, directora del Joan Maragall, ha destacat l’oportunitat de compartir aquests espais de convivència i trobada amb les altres escoles i ha agraït a l’ajuntament vilanoví la seva implicació.

Raül Rubio, director del Pompeu Fabra, també ha fet una valoració molt positiva de l’activitat que ha implicat ajustar horaris i grups per portar a terme els assajos. El resultat, però, assegura Rubio ha valgut la pena. Els nens estan emocionats i els professors satisfets i il·lusionats.

Des del Marta Mata, la seva directora, Ivet Domínguez, també destacava la barreja d’emocions que els infants han experimentat en els darrers dies però ha valorat molt positivament la relació que s’ha establert entre els infants de les tres escoles vilanovines que han compartit aquesta iniciativa.

El 2n en dansa ha començat a les 9.30 h amb l’assaig de les danses i un esmorzar amb coca i xocolata que els ha ofert la regidoria d’Educació. Tot seguit, 150 nens i nenes de 2n de primària del Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata han dansat davant l’atenta mirada dels pares i els professors que els han ofert una gran ovació final.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*