Inici Destacats Escoles d’Igualada i Vilanova experimenten plegades amb la música i la plàstica

Escoles d’Igualada i Vilanova experimenten plegades amb la música i la plàstica

COMPARTIR

L’alumnat de segon de primària de nou escoles d’Igualada i de l’Escola Marta Mata de Vilanova del Camí i de nou escoles d’Igualada han participat novament de la Unitat Didàctica Interdisciplinària (UDI) una activitat pedagògica i artística que va culminar la setmana passada amb una audició a Can Papasseit.

L’activitat, explica el coordinador de la UDI, Joan Vila, s’entén interdisciplinària perquè combina diferents matèries, especialment música i plàstica. Alguns anys, la part musical és cantada i d’altres, com és el cas de la sessió d’enguany, treballa la part d’expressió corporal i el moviment.

Aquesta experiència pedagògica l’organitza l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, l’Escola d’Art Gaspar Camps i amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí des de fa 14 anys.

Durant aquests temps, el projecte s’ha anat millorant, tot i que la idea bàsica, que és barrejar diferents disciplines, s’ha mantingut des dels inicis, assegura Joan Vila,coordinador de la UDI.

La UDI s’adreça a l’alumnat de segon de primària i als seus professors de música i plàstica que troben en aquesta activitat una oportunitat per seguir formant-se i per compartir experiències. També afavoreix, diu Vila, les relacions entre nens i nenes de diferents centres.

Tot i que la posada en escena es porta a terme en el decurs d’una matinal, el treball de fons es desenvolupa durant mesos, tant a l’aula com fora, perquè els professors de música i plàstica reben una formació específica per dur a terme l’activitat. És una iniciativa interessant, explica Joan Vila, perquè els nens i nenes treballen aspectes emocionals i vivencials d’una manera espontània i potenciant al màxim la seva creativitat.

Sota el títol “Un viatge ple d’emocions” la UDI convida la quitxalla a identificar i a expressar les emocions que experimenten en cada moment. En aquest sentit ha estat molt interessant, explica Vila, la sessió que Kike Cuadros, actor, ballarí, músic i professor ha fet amb l’alumnat. Un taller d’expressió, moviment i percussió corporal a partir dels quatre elements bàsics com l’aire, l’aigua, el foc i la terra i els diferents estats en els que els podem trobar.

Els nens i nenes han treballat a l’aula el tema de l’expressió i la percussió corporal i han realitzat una coreografia a partir de ritmes que han anat creant utilitzant els noms dels nens i nenes de la classe. Finalment, cada escola ha presentat la seva coreografia a la resta dels companys.

El segon taller del què han pogut gaudir els nens i nenes s’ha centrat en les arts plàstiques i ha estat dirigit per la professora de Belles Arts, i professora de l’Escola Gaspar Camps, Patrícia Picón. L’alumnat ha confeccionat uns tòtems a partir de caixes que han decorat seguint un model de treball cooperatiu, després han après a fer tampons amb els que han estampat les samarretes que lluiran durant l’espectacle i també han participat en un taller de maquillatge.

L’audició de la UDI ha comptat novament amb la col·laboració del Gremi de Flequers de l’Anoia que ha obsequiat els alumnes amb les coques de l’esmorzar.

FER UN COMENTARI

*