Inici Blocs Escepticemia

Escepticemia

COMPARTIR

Fa 26 anys, Pert Skrabanek y James McCormick van encunyar un terme bonic,  afinat i útil per anar per la vida: l’’escepticemia. Els autors van contraure les paraules escepticisme i septicemia la van definir com a ”trastorn rar i de baixa  contagiositat. L’educació rebuda en les escoles de medicina pot arribar a conferir immunitat de per vida enfront de la mateixa” .
 

Tot i la baixa contagiositat i que en algunes facultats de medicina s’intenta vacunar als estudiants, la majoria de les vegades, no s’aconsegueix com bé sabem perquè ho patim com a pacients. Si dins la sanitat és difícil d’aplicar, en altres àmbits igual o més: política, educació, benestar social….
   

I tot aquest rotllo  m’ha vingut perquè ahir vaig veure un programa sobre les dietes d’aprimament en no sé quin canal que em va portar cap a la reflexió sobre l’escepticisme. Pel que fa a les dietes, potser la millor dieta és aquella que té per ingredients  el pensament crític,  l’ètica professional i la ment oberta. Amb aquests tres elements  poden fer més per la pèrdua de pes que totes les dietes del món i, a més, és de franc.

 

Una proposta,  a més de fer  els mots encreuats i altres entreteniments proveu de llegir algunes de les notícies (no el continent que fa el redactor de torn sinó el contingut) penjades al nostre infoanoia  o altre mitjà  del vostre grat  i feu-lo  com si tinguéssiu un atac d’escepticemia.  Segur que mica en mica li trobeu el gust.

,.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*