Inici Societat Les escales mecàniques del carrer de Sant Magí tornaran a funcionar amb...

Les escales mecàniques del carrer de Sant Magí tornaran a funcionar amb normalitat a finals de setmana

COMPARTIR

El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, ha explicat que aquesta setmana s’està reparant l’avaria del mecanisme de seguretat de les escales mecàniques del carrer de Sant Magí, que els darrers dies ha originat el mal funcionament d’aquesta infraestructura. Vives ha indicat que les escales tenen diversos sistemes de seguretat, entre els quals hi ha un botó d’aturada d’emergència i un sistema que les atura en cas de detectar algun cop. Quan s’aturen, la companyia encarregada de manteniment observa la incidència a través de les càmeres i les reactiva remotament. Fa uns dies, però, es va trencar la peça que permet aquesta reactivació a distància, fet que allarga l’estona en què l’equipament no està operatiu. En la majoria de casos, segons expliquen des de l’Ajuntament, s’aturen a causa d’alguna bretolada.

La previsió és que les escales recuperin el funcionament habitual a final d’aquesta setmana. Durant la reparació s’aturarà només l’escala en què s’estigui treballant; la resta, continuaran operatives.

Vives ha destacat que “les escales mecàniques del carrer Sant Magí son un equipament com d’altres que tenim a la ciutat que permet la mobilitat entre diferents barris, que és important per a molts veïns. És una peça important en el disseny de la ciutat amable que anem construint i és el nostre desig i la nostra responsabilitat que estiguin sempre operatives”. El regidor ha emfatitzat que: “la bona noticia és, doncs, que ja hem començat a arreglar-les i que en breu es reduiran les molèsties ocasionades per actes d’incivisme i que s’han agreujat a causa d’aquesta inoportuna avaria”.

Millores en accessibilitat

Pel que fa a l’àmbit de la mobilitat, el regidor ha explicat les actuacions que ara mateix s’han endegat per afavorir l’accessibilitat i ha esmentat la finalització de les obres d’adequació del tram de la calçada de l’avinguda Mestre Muntaner entre la carretera de Manresa i el carrer Girona, que han permès guanyar gairebé una quarantena de places d’aparcament i reduir la velocitat, ja que s’ha passat de dos a un sol carril.

Al carrer Girona també s’estan arreglant les voreres de la cantonada amb l’avinguda Mestre Muntaner per evitar que les persones amb mobilitat reduïda tinguin problemes per accedir-hi. També s’hi col·loca un pas de vianants i una illeta a mig recorregut perquè la gent que hi passa a peu s’hi pugui aturar.

Properament també s’iniciaran les obres per millorar diversos passos de vianants a l’entorn del parc del Transit, al barri de les Flors, concretament al tram del carrer Gardènies entre Pau Muntades i Doctor Pujades. L’actuació consistirà a fer accessibles aquests passos, transformant l’actual desnivell en una rampa amb pendent adaptat a la normativa.

Plaques fotovoltaiques

El responsable del Departament de Sostenibilitat ha explicat també que les plaques fotovoltaiques d’autoconsum que s’han instal·lat a la terrassa de l’Espai Cívic Centre formen part del pla d’instal·lacions, que inclou també les plaques que s’instal·laran a la piscina de Les Comes i a l’escola Emili Vallès. Vives ha destacat l’important estalvi mediambental que generen i el fet que l’energia que es generarà quan els edificis no estiguin en funcionament s’abocarà a la xarxa i permetrà obtenir, també, un rendiment econòmic.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Penseu també en arreglar les voreres del C/ Dr. Lladó on una persona amb cadira de rodes no hi pot transitar totes les voreres tenen unes llambordes impossibles de pujar i baixar amb cadira.

FER UN COMENTARI

*