Inici Política ERC veu “desproporcionat” gastar 125.000 euros en el procés participatiu del Rec

ERC veu “desproporcionat” gastar 125.000 euros en el procés participatiu del Rec

COMPARTIR

Esquerra Igualada considera “absolutament necessari” que el govern de la ciutat es posi a treballar per elaborar el nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), el planejament urbà per decidir com ha de ser la ciutat i afrontar els reptes de “reinventar, repensar i transformar” Igualada.

Després que el govern municipal anunciés en què consistiria el concurs d’idees del Rec, i ja iniciada la primera fase,  ERC torna a reclamar la necessitat d’un nou POUM i asseguren que “el concurs d’idees” que s’ha iniciat al Rec és una “cortina de fum” per tal de no afrontar “de cara” el POUM i refugiar-se en un “suposat” procés participatiu que serà “l’enèsima” reflexió que s’haurà fet sobre el barri del Rec, sense aplicació real i que a més a més costarà 125.000 euros a tots els igualadins. Des d’ERC Igualada constaten que “evidentment el Rec ha d’evolucionar però ho ha de fer conjuntament amb la ciutat, amb un projecte comú i que també englobi la Conca d’Òdena. Precisament el nou planejament és l’element que ha de donar eines reals al barri per a la seva transformació”.

La formació republicana critica la falta de posicionament de l’Ajuntament, en tot el procés del barri del rec, que el mateix govern impulsa, i alhora consideren “incomprensible” que “tot es faci” sense cap reflexió prèvia i conjunta sobre la ciutat i la Conca”, requisits “indispensables” per construir el futur del territori.

Finalment des de les files republicanes denuncien que el govern no afronta aquest “repte comú” per “por i interessos electoralistes” i asseguren que el concurs del Rec no es pot usar “com una cortina de fum per evitar afrontar la responsabilitat de governar, com a excusa per no fer res i així no patir cap desgast electoral”. Demanen al govern que vegi el POUM com una “eina de creació d’oportunitats” i l’afrontin perquè Igualada “mereix tenir un govern que sàpiga on va i que tingui projecte de ciutat més enllà d’estridències pomposes i que, com estem acostumats, acabin en no res”.

FER UN COMENTARI

*