Inici Destacats ERC troba una ‘excel·lent notícia’ la conversió de l’Ateneu en escola pública...

ERC troba una ‘excel·lent notícia’ la conversió de l’Ateneu en escola pública i considera que l’Ajuntament actua de forma ‘irresponsable’

COMPARTIR

El Departament d’Educació ha anunciat que l’Ateneu Igualadí es convertirà en un nou centre públic després que l’escola ho demanés i rebés el suport de la comunitat educativa. Amb aquest pas l’Ateneu es converteix en la 2a escola de tot el país que passa de ser concertada a pública, mantenint tant el projecte educatiu i també tots els professors i professores. L’acord compta amb el vist-i-plau del Departament d’Educació i del seu conseller, Josep Bargalló. En aquest sentit el cap de files d’ERC Igualada, Enric Conill, considera una “excel·lent noticia” ja que aquest pas es fa “amb el consens d’absolutament tothom”, i considera que “és una gran noticia tenir una nova escola pública al centre, ja que així ajudem a reequilibrar l’oferta pública de la ciutat”. Conill també agraeix “la gran feina que ha fet l’Ateneu Igualadí i el Departament d’educació” per fer possible “aquesta aposta històrica per l’educació d’Igualada”.

Enric Conill diu que el govern “no vol pagar el conserge de l’escola”

Des d’ERC Igualada es mostren “absolutament perplexos” davant “l’oposició del govern municipal d’Igualada, encapçalat per Marc Castells, qui es mostra contrari a aquesta passa endavant”. Conill explica que “és sorprenent que Marc Castells es posicioni en contra que una escola es converteixi en pública si justament ha sigut la mateixa escola qui ho ha demanat” i assegura que “el govern s’hi oposa perquè no vol pagar el conserge de l’escola, és absolutament increïble i molt irresponsable. A totes les escoles públiques de Catalunya, a totes, el conserge el paga l’ajuntament del municipi. De fet, l’article 164 de la LEC diu que la conservació, manteniment i vigilància a les escoles ho ha d’assumir Ajuntament. Castells vol incomplir la llei?”

Conill explica que “l’ajuntament té un pressupost de 60 milions d’euros, de debò que l’alcalde no vol pagar el conserge de l’escola?”. Segons Conill “Marc Castells gasta molts diners amb festetes i màrqueting, com aquella inauguració de 3 hores que va costar 35.000€, i això ho paguem tots els igualadins amb l’IBI més car de Catalunya. Ara, quan és hora de gastar els diners en l’àmbit educatiu, llavors s’hi nega amb rodó. Amb què s’han d’invertir els diners de l’ajuntament sinó amb educació? De debò que el govern municipal posarà en risc la petició de l’escola de l’Ateneu i dels seus pares i mares per ser una escola pública perquè no vol pagar el conserge? És d’una irresponsabilitat absoluta!”.

En aquesta línia, Conill ha assegurat que “malgrat que el govern posi en risc la conversió de l’escola Ateneu, nosaltres lluitarem perquè sigui possible malgrat l’oposició del govern municipal” i el portaveu d’ERC explica que “si Marc Castells vol que Igualada perdi aquesta oportunitat d’or, nosaltres treballarem per no perdre aquest tren”.

FER UN COMENTARI

*