Inici Destacats ERC s’ofereix per aprovar els pressupostos d’Igualada a canvi d’una rebaixa d’IBI...

ERC s’ofereix per aprovar els pressupostos d’Igualada a canvi d’una rebaixa d’IBI i impostos

COMPARTIR

El cap de l’oposició i portaveu d’ERC Igualada, Enric Conil, ha explicat que els republicans estan “totalment predisposats” a aprovar els pressupostos municipals a canvi “d’una rebaixa de l’IBI progressiva i proporcional, de rebaixar i congelar la resta d’impostos i taxes, d’incrementar la inversió en les escoles de la ciutat i en polítiques d’habitatge i incrementar els ajuts contra la pobresa energètica”. Segons ERC Igualada els pressupostos s’haurien d’haver treballat “prèviament” i asseguren que “s’han presentat a corre cuita, per ser aprovats l’última setmana de juliol i sense haver-se consensuat amb els agents econòmics i socials de la ciutat”, una qüestió “molt important” ja que els comptes municipals “s’han de fer en base al diàleg, el consens i l’escolta de la realitat social i econòmica d’Igualada”. Malgrat això, des d’Esquerra estan disposats a aprovar-los i estenen la mà al govern per facilitar-ho tot i que a canvi d’una de les prioritats d’Esquerra, “abaixar l’IBI per tal de fer-lo just i progressiu”. També reclamen rebaixar i congelar la resta d’impostos i taxes i més inversió en les escoles de la ciutat i polítiques de rehabilitació d’habitatges i incrementar els ajuts contra la pobresa energètica”.

El portaveu republicà, Enric Conill, afirma que “davant l’encariment de preus generalitzats que hi ha al país i la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies, cal rebaixar la pressió fiscal que pateix Igualada ja que és “la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya” i això “ho paguem tots els igualadins i igualadines”. Alhora afirma que “des del govern municipal s’ha d’ajudar molt més a les famílies igualadines que pateixen pobresa energètica ja que amb l’encariment del preu de la llum i el gas moltes famílies no podran engegar la calefacció durant l’hivern”.

Esquerra demana al govern municipal que s’avingui a pactar uns pressupostos que afrontin “els reptes de present i de futur per Igualada”. Això, segons ERC, implica “apostar per la rehabilitació d’habitatges i generar pisos de lloguer assequible per a tothom i especialment per als joves” ja que “fins el 45% dels joves d’Igualada afirma que vol marxar a viure fora perquè no té oportunitats laborals ni accés a l’habitatge”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*