Inici Destacats ERC es reivindica com alternativa i acusa CiU de no tenir projecte...

ERC es reivindica com alternativa i acusa CiU de no tenir projecte de futur per Igualada

COMPARTIR

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Igualada ha fet balanç del govern de CiU a l’equador de l’actual mandat. El portaveu del grup republicà, Josep M. Palau, va assegurar que “durant aquests dos anys veiem un estancament a la ciutat, sobretot comparativament amb altres ciutats del país”, i va mostrar el grup d’Esquerra “com l’alternativa de govern a Igualada, aportant solucions als problemes existents i afrontant els reptes de ciutat”, afirmava. Palau va plantejar una aposta ferma i decidida dels republicans per activar els sectors amb més futur econòmic, com les TIC i el disseny, “ajudant més i millor a les PIMES, autònoms i a les empreses en l’R+D, com a política imprescindible”, explicava Palau, sense deixar de banda el comerç igualadí, on el govern no ha fet els deures de revitalització. El cap de l’oposició concloïa la seva intervenció destacant que “hem de fer d’Igualada una ciutat en la qual les joves s’hi puguin quedar a viure i hi trobin bones oportunitats laborals”.

La intervenció de Palau va estar complementada per la seva número 2, la regidora Carolina Telechea, que va posar de relleu el projecte republicà d’una política educativa “que ens faci ser la ciutat amb menys fracàs i abandonament escolar de Catalunya, com a principal antídot davant les desigualtats i la pobresa en el futur”, afirmava Telechea; “hem de promoure un Projecte Educatiu de Ciutat on tots els agents educatius s’hi impliquin”, afegia. La regidora republicana també va fer referència a la necessitat de treballar en millors polítiques d’habitatge, “amb l’objectiu que cap persona hagi de pagar pel lloguer del seu habitatge més d’un terç dels seus ingressos”, reclamava Carolina Telechea.

Tancava la roda de premsa el regidor Enric Conill qui va posar de manifest la manca de planificació de futur de la ciutat per part del govern, “que no té un projecte de futur per Igualada, sinó una mirada curterminista i sense visió de Conca”, explicava Conill. El republicà va reclamar la responsabilitat del govern d’elaborar un nou POUM, “l’eina més important de planejament de la ciutat”, assegurava, i acabava afirmant que “el govern s’omple d’excuses per no afrontar el repte que té amb el seu planejament”.

En aquest sentit, els republicans es marquen com a reptes a afrontar la creació de més i millor feina a la ciutat, fer d’Igualada una ciutat d’igualtat d’oportunitats i planificar i connectar la Igualada del futur. ERC Igualada, doncs, reclama “una acció transformadora, més enllà de l’oferta d’entreteniment”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*