Inici Política ERC reclama un tercer camp de gespa a Igualada

ERC reclama un tercer camp de gespa a Igualada

COMPARTIR

En el context de la planificació de la temporada 2017-2018 per part de la majoria de clubs esportius igualadins, des del grup municipal d’ERC a l’ajuntament d’Igualada tornen a reclamar un tercer camp de gespa per als equips de futbol i de rugbi de la ciutat, per a la temporada del 2019-2020. En el debat dels pressupostos municipals del 2017, Esquerra va incloure aquesta inversió en la proposta de pressupost alternatiu.

Segons Enric Conill, regidor d’ERC, “l´ús de les instal·lacions existents s’ha de mirar d’optimitzar, especialment les instal·lacions aquàtiques i les instal·lacions esportives escolars.” La reclamació, però, és molt concreta en l’àmbit del futbol i del rugbi: “Comparativament amb altres ciutats semblants, Igualada s’ha quedat enrere pel que fa als camps de de gespa disponibles. A més a més, els projectes d’esport de base del CF Fàtima, la UE Montserrat, l’Ateneu Igualada SEF, i CF Igualada no podran progressar d’acord amb la capacitat que tenen si no es construeix ara aquest tercer camp. Si hi afegim l’excel·lent projecte de l’Anoia Rugby, que està treballant per doblar la seva plantilla de jugadors en només tres anys, tot plegat serà inviable”, afirma Conill.

Els republicans han fet públics els imports pressupostaris que representa aquest projecte: “un camp de gespa es pot construir actualment amb un pressupost al voltant de 550mil euros. El pla de finançament quadriennal, aprovat per l’equip de govern municipal, preveu demanar nous préstecs per portar a terme noves inversions per un import de 4,1 milions d’euros l’any 2018 i per un import de 4 milions l’any 2019, quantitats equivalents a l’import d’endeutament que s’amortitzarà. És perfectament viable doncs, des d’un punt de vista econòmic, destinar 250.000 euros el 2018 i 300.000 euros el 2019 per a tenir operatiu, per a la temporada 2019-2020, aquest tercer camp de gespa a Igualada”.

Per a Carolina Telechea, també regidora d’ERC, “El compromís social d’un govern es demostra donant resposta a necessitats com aquesta, en un termini adequat. Si treballem per ser Capital Europea de l’Esport el 2019, però frustrem els projectes de desenvolupament de l’esport de base amb contingut social, només obtindrem un segell de màrqueting buit de contingut. Cal decidir un lloc adequat i encarregar el projecte ara”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*