Inici Destacats ERC reclama a Marc Castells una aposta per rehabilitar els ‘entre 2000...

ERC reclama a Marc Castells una aposta per rehabilitar els ‘entre 2000 i 3000 pisos buits i degradats que hi ha a Igualada’

COMPARTIR

Esquerra Republicana d’Igualada publica un vídeo on es veuen desenes de pisos buits a Igualada i expliquen que “hi ha entre 2000 i 3000 pisos buits i degradats” i per això reclamen al govern de Marc Castells “un programa seriós i eficient de rehabilitació de pisos buits per posar-los a lloguer accessible”. Des d’ERC apunten que “en 10 anys de govern de Castells no s’ha generat ni un sol pis municipal de lloguer social” i que “ara paguem la prepotència de l’alcalde amb aquest tema”.

El grup municipal d’ERC Igualada assenyalen que les desenes de pisos buits i degradats que hi ha a Igualada, molts al centre de la ciutat, “escenifiquen” la “manca de polítiques d’habitatge del govern municipal de Marc Castells”. Els republicans proposen un programa “seriós i eficient” de rehabilitació de pisos que ara estan buits i degradats per posar-los en lloguer social per la gent que ho necessita” ja que a Igualada “hi ha entre 2000 i 3000 pisos buits i degradats”. En aquest sentit des d’ERC apunten que “fa molts anys que estem fent propostes en l’àmbit de l’habitatge i la realitat és que el govern de l’alcalde d’Igualada no ha fet absolutament res. De fet, en 10 anys no s’ha generat ni un sol pis municipal de lloguer accessible a Igualada, cap ni un” i, segons ERC, “ara estem pagant una manca de planificació i les inexistents polítiques d’habitatge que s’han fet a Igualada”.

Des d’ERC apunten que “hem fet moltes propostes en aquest àmbit, com per exemple un programa de rehabilitació de pisos buits i degradats encapçalat per l’ajuntament a canvi d’una cessió temporal del pis per posar-lo en lloguer social”. Això permetria, segons ERC, “mobilitzar el parc d’habitatge buit, generar més oferta accessible i aconseguir millors preus, sobretot per la gent jove i famílies que tenen dificultats”. Els republicans també proposen “bonificacions d’IBI, com ja fan moltes altres ciutats, per tal d’incentivar el lloguer accessible” així com “sancionar els bancs que tenen pisos buits, com fan en moltes altres ciutats”.

Exemples d’altres ciutats

Des d’ERC expliquen que “tenim propostes que ja són realitat en altres ciutats i que han funcionat molt bé, i en tenim molts exemples”. Entre ells, citen els casos de “l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que destina 37.600€ per cada pis rehabilitat, Vic destina 220.000€ per rehabilitar pisos buits i degradats i destinar-los a lloguer social, Mataró que ha aplicat bonificacions del 70% de l’IBI i fins al 95% de la plusvàlua, Sitges destina 2’1 milions d’euros de fons municipal en ajuts al lloguer, Reus destina 450.000€ en rehabilitació de pisos per destinar-los a lloguer accessible. També ho fan municipis com Mataró, Valls, Figueres, etc” i alhora recorden que a part d’això hi ha molts municipis que també prenen més mesures en matèria d’habitatge com l’ajuntament de Santa Susanna (3.500 habitants) que construeix 30 pisos de lloguer social per a joves, Salt (30.000 habitants) signa la compra de 33 pisos per destinar-los a ús social, la Sareb cedeix 17 pisos a l’Ajuntament de Granollers durant 4 anys per a lloguer social”.

Finalment els republicans, que han publicat un vídeo per fer evident l’existència d’habitatges buits a la ciutat, emplacen a l’alcalde a explicar “públicament” per què “en altres ciutats s’ha actuat i a Igualada no s’ha fet res, malgrat tenir els impostos més alts de Catalunya”.

ERC reclama a Marc Castells una aposta per rehabilitar els ‘entre 2000 i 3000 pisos buits i degradats que hi ha a Igualada’

FER UN COMENTARI

*