Inici Destacats ERC proposa estalviar 55.000€ en retribucions als càrrecs electes de Vilanova del...

ERC proposa estalviar 55.000€ en retribucions als càrrecs electes de Vilanova del Camí

COMPARTIR

Aquest dilluns s’han reunit les 17 regidores i regidors del consistori amb l’objectiu de posar al dia les actuacions que el govern vilanoví està duent a terme davant la crisi sanitària de la COVID-19 i exposar propostes de futur.

En aquest sentit, el grup municipal d’ERC ha proposat tres accions per lluitar a nivell local contra la crisi social i econòmica que ens tocarà afrontar:

La primera ha estat una reformulació de les partides aprovades en el pressupost 2020, centrant-se en la part d’inversions i més concretament en el pressupost participatiu, proposant aportar aquests 50.000€ als tres centres escolars del municipi per invertir-los en equipament informàtic i, d’aquesta manera, lluitar conra la bretxa digital que moltes famílies i infants pateixen actualment. En aquest sentit han demanat també que es faci un estudi de l’actual cobertura de les antenes de connexió inhalàmbrica per tal de pressupostar una millora que permeti que tots els infants puguin gaudir de connexió a internet des del seu domicili en horari d’estudi garantint, així, la igualtat d’oportunitats.

La segona proposta és la creació d’una partida econòmica d’emergència, destinada en exclusiva a les pimes, autònoms i comerços. És proposa generar una aportació econòmica directa conjuntament amb descomptes en les taxes municipals per facilitar la tornada i reobertura d’aquests.

La tercera proposta que fan els regidors republicans al consistori vilanoví és l’aplicació d’una reducció de l’import del capítol 1 referent als sous i indemnitzacions que reben els regidors i regidores d’entre un 30% i un 50%, aconseguint generar un estalvi de 55.000€ si la mesura s’apliqués durant un any. El portaveu del grup municipal, Marc Bernaldez, explica: ” aplicar la mesura de la reducció de sous a càrrecs electes suposaria un gran estalvi que es podria reinvertir a les àrees de benestar social, promoció econòmica o bé en forma d’ajuts directes a la població més afectada del municipi”. En aquesta proposta detallen que es redueixi a un 50% l’aportació que fa l’ajuntament als partits polítics a raó dels regidors que tenen, un 30% del sou dels regidors de govern que cobren retribucions per percentatge de dedicació i un 50% de les indemnitzacions per assistència a plens, comissions, òrgans col·legiats, juntes de portaveus i de govern.

Per a aquesta última mesura, els republicans esperen poder obtenir un consens ampli per part dels 4 partits que juntament amb ERC formen part del consistori Vilanoví.

FER UN COMENTARI

*