Inici Destacats ERC proposa una empresa pública per la neteja d’Igualada contra el ‘desastre’...

ERC proposa una empresa pública per la neteja d’Igualada contra el ‘desastre’ de FCC

COMPARTIR

El candidat d’ERC Igualada Enric Conill obre la porta a que Igualada assumeixi el servei de neteja i reciclatge a través d’una empresa pública que se n’encarregaria d’aquesta tasca atès “el desastre” de l’actual empresa encarregada, Fomento de Construcciones y Contratas. El republicà assegura que Igualada està “bastant bruta” i recorda que els índex de reciclatge estan “molt per sota dels nivells en els que ens hauríem de situar” i explica que “això té un cost molt elevat que pagarem entre tots els igualadins”. Conill diu que “si es segueix la tendència actual, al 2020 haurem pagat 2’5milions d’euros de cànon per no reciclar suficient i això es pagarà amb els diners de tots els igualadins”. Segons Conill el problema principal és l’empresa encarregada de fer tant la neteja de la ciutat com també del reciclatge de residus, Fomento de Construccions y Contratas (FCC), que ha estat sancionada en diverses ciutats del país per frau, mala praxis i incompliments greus del contracte de neteja o recollida de residus, com per exemple “Barcelona, amb 7 milions d’euros, Badalona, amb 12’8 milions d’euros o Mataró, amb 150.000€”. Pel candidat republicà és “paradoxal” que mentre “a tot el país s’investiga i es sanciona a l’empresa, a Igualada no es controla res i a sobre encara s’amplia el contracte a aquesta empresa amb 670.000€ més, el govern té una conducta totalment passota”.

Conill assegura que cal “un estudi immediat que identifiqui els possibles incompliments d’aquesta empresa i que posteriorment es plantegi seriosament assumir el servei de neteja i reciclatge a través d’una empresa pública”. Aquest servei es podria estendre a nivell de tota la Conca per tal “d’abaratir els costos i prestar un bon servei als municipis del voltant i que Igualada exerceixi un paper de lideratge útil per la Conca, aportant un estalvi econòmic, un servei de més proximitat i amb la idea de treballar conjuntament amb els altres municipis en lloc que cadascun d’ells vagi a la seva”. Una altra proposa que volen plantejar els republicans és un model més “modern i eficient” en la recollida de residus, com per exemple amb els “contenidors intel·ligents” que “augmentarien substancialment l’eficàcia i eficiència en la recollida de residus”.

“Un pla de barris pel seu manteniment periòdic i no només quan vénen eleccions”

L’arquitecte i candidat Enric Conill també aposta per fer un pla de barris que mantingui els carrers i les voreres en bon estat durant “cada any” i “no només quan vénen les eleccions”. Segons Conill “també cal que els veïns i veïnes de cada barri puguin participar de manera activa i l’ajuntament s’ha de convertir en un actor que escolti als seus ciutadans per tal d’atendre les reclamacions que fan els veïns de cada barri. La participació dels ciutadans i ciutadanes en aquells afers que més els afecten i que formen part de la seva quotidianitat és la millor manera de respondre a les necessitats de la gent alhora que d’aplicar una política activa de manteniment de les voreres, carreteres i espais públics dels barris d’Igualada”.

FER UN COMENTARI

*