Inici Destacats ERC portarà al ple d’Igualada 28 propostes en habitatge consensuades amb diferents...

ERC portarà al ple d’Igualada 28 propostes en habitatge consensuades amb diferents entitats

COMPARTIR

Esquerra Republicana d’Igualada anuncia que presentarà 28 propostes concretes en el ple extraordinari i monogràfic que ha impulsat i que properament entraran a registre de l’ajuntament. Aquest ple, que ja compta amb el suport de Poble Actiu, és atípic atès que és l’oposició qui el convoca i defineix l’ordre del dia per tal “de debatre i acordar entre els grups polítics solucions concretes i tangibles que ajudin als igualadins i igualadines ja que el govern ni vol ni sembla ser capaç de fer-ho. No podem seguir amb un govern municipal que desatén una problemàtica tan important com l’habitatge i que no ha generat ni una sola solució”.

Els republicans expliquen que durant mesos s’han reunit amb més d’un centenar d’entitats i col·lectius per tal d’escoltar les preocupacions i demandes que té la ciutat i, afirmen, “l’habitatge és la principal crítica i demanda que té la gent a Igualada”. En aquest sentit apunten que “això passa perquè durant els 10 anys de govern de l’alcalde Marc Castells no s’ha impulsat cap política pública d’habitatge eficient i decent” i prova d’això és que “en 10 anys no s’ha generat ni un sol pis municipal de lloguer accessible, no s’han creat programes de lloguer accessible impulsats pel govern ni tampoc s’ha incentivat la rehabilitació de pisos buits i degradats d’Igualada”. De fet, des d’ERC recorden que “a Igualada hi ha més de 2000 pisos buits i l’ajuntament d’Igualada ha decidit no formar part de la solució”.

Des d’ERC també tornen a estendre la mà a les forces de l’oposició perquè es sumin a l’impuls d’aquest ple extraordinari i monogràfic sobre habitatge. De fet, els republicans expliquen que el dia 9 de març «ens vam posar en contacte amb totes les forces progressistes, d’esquerres i que sumem majoria absoluta a l’ajuntament d’Igualada per explicar-los-hi que volíem impulsar aquest ple i oferint-nos a consensuar entre tots tant els tempos com les propostes a impulsar” i també expliquen que “vam reiterar aquesta proposta a les forces d’esquerres el dia 26 d’abril i vam tornar a fer-ho el dia 27 d’abril per tal d’arribar a un acord ja que compartim bona part de les solucions que necessita Igualada en termes d’habitatge”. Des d’ERC “confien” comptar amb el suport dels grups municipals d’esquerres per treballar una temàtica tant important per la ciutat com aquesta.

Exemples d’altres ciutats

Des d’ERC expliquen que “tenim propostes que ja són realitat en altres ciutats i que han funcionat molt bé, i en tenim molts exemples”. Entre ells, citen els casos de “l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que destina 37.600€ per cada pis rehabilitat, Vic destina 220.000€ per rehabilitar pisos buits i degradats i destinar-los a lloguer social, Mataró que ha aplicat bonificacions del 70% de l’IBI i fins al 95% de la plusvàlua, Sitges destina 2’1 milions d’euros de fons municipal en ajuts al lloguer, Reus destina 450.000€ en rehabilitació de pisos per destinar-los a lloguer accessible. També ho fan municipis com Mataró, Valls, Figueres, etc” i alhora recorden que a part d’això hi ha molts municipis que també prenen més mesures en matèria d’habitatge com l’ajuntament de Santa Susanna (3500 habitants) que construeix 30 pisos de lloguer social per a joves, Salt (30.000 habitants) signa la compra de 33 pisos per destinar-los a ús social, la Sareb cedeix 17 pisos a l’Ajuntament de Granollers durant 4 anys per a lloguer social”.

FER UN COMENTARI

*