Inici Destacats ERC i Poble Actiu no participaran en debats electorals a Igualada on...

ERC i Poble Actiu no participaran en debats electorals a Igualada on es convidi Vox

COMPARTIR

Les candidatures d’ERC i Poble Actiu han anunciat que no participaran en debats electorals on es convidi Vox.

Des d’ERC proposen “aillar” a Vox participant a tots els debats sempre i quan no hi participi la formació d’extrema dreta, no donant “cap espai” de “normalitat” a aquest partit “homòfob, xenòfob, catalanòfob i contrari als drets humans més bàsics i elementals”. En aquest sentit els republicans expliquen que “confiem que totes les forces democràtiques de la ciutat tinguin clar que amb Vox no podem compartir cap espai” i asseguren que “ERC assistirà a tots aquells espais de debat on se’ns convidi per debatre sobre Igualada i fer-ho en termes “democràtics i des de la tolerància” i que això fa “totalment incompatible que hi pugui ser Vox”.

Des d’Esquerra Republicana asseguren que “Igualada és una ciutat oberta, integradora i tolerant” i per això “no es poden permetre els discursos d’odi, no hi tenen cabuda i no se’ls ha de permetre cap espai a aquells que ens volen a la presó per la nostra manera de pensar o manllevar els drets que han estat conquerits gràcies a l’esforç i la lluita de molta gent durant molts anys”. Alhora apunten que “històricament hem vist que quan s’ha normalitzat i acceptat l’extrema dreta al panorama polític, tota la societat ha perdut drets i llibertats, no volem tornar a èpoques fosques totalitàries i antidemocràtiques”.

Finalment des d’Esquerra asseguren que “estem convençuts que tota la resta de formacions polítiques de la ciutat estaran d’acord amb rebutjar sense matisos la presència de partits antidemocràtics a la nostra ciutat”.

Des de Poble Actiu, l’actual regidor i candidat Pau Ortínez ha explicat que «també volem emplaçar la resta de candidatures que es presentaran a les properes eleccions municipals a fer el mateix. Desde Poble Actiu proposem un cordó sanitari per aïllar l’extrema dreta i blindar l’Ajuntament del feixisme.»

Poble Actiu sí que assistirà «a tots aquells espais de debat on se’ls convidi per debatre sobre Igualada amb normalitat democràtica i respecte i tolerància per tothom sempre i quan no hi hagi la presència de partits d’extrema dreta com VOX».

La candidata Elisabet Farrés ha explicitat que «volem que Igualada sigui un municipi que lluiti contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia, i en favor de la convivència en la diversitat. Una ciutat on totes les persones, siguin com siguin i vinguin d’on vinguin, se sentin part d’una comunitat.»

FER UN COMENTARI

*