Inici Destacats ERC Igualada reclama al govern municipal “mesures urgents” per treure la ciutat...

ERC Igualada reclama al govern municipal “mesures urgents” per treure la ciutat de la cua del reciclatge

COMPARTIR

Esquerra Igualada demana al govern municipal de Marc Castells que apliqui “mesures urgents” per millorar el reciclatge de la ciutat ja que “amb només un any hem empitjorat molt, estant a la cua en reciclatge” concretament “hem passat de ser a l’any 2018 el 692è municipi en reciclatge a, enguany, ser el 796è municipi dels 947 municipis del país”. Això, segons els republicans, suposa “un perjudici mediambiental molt gran i també una despesa econòmica altíssima ja que l’Agència de Residus de Catalunya sanciona Igualada amb taxes i cànons molt alts per reciclar tant malament, els igualadins ja hem pagat més de dos milions d’euros”. Des d’ERC apunten que “anem en la direcció contrària de tot el país, mentre la majoria de municipis de Catalunya reciclen millor, Igualada baixa 100 posicions i, per tant, estem molt pitjor que fa dos anys o un any”. El principal partit de l’oposició demana que “el govern d’Igualada faci els deures i es posi les piles ja que no fer-ho suposa perjudicar als igualadins amb més impostos i amb un perjudici evident pel medi ambient”.

Des d’Esquerra asseguren que “el problema principal és l’empresa encarregada de fer tant la neteja de la ciutat com també del reciclatge de residus, Fomento de Construccions y Contratas (FCC), que ha estat sancionada en diverses ciutats del país per frau, mala praxis i incompliments greus del contracte de neteja o recollida de residus, com per exemple Barcelona, amb 7 milions d’euros, Badalona, amb 12’8 milions d’euros o Mataró, amb 150.000€”. Segons els republicans és “paradoxal” que mentre “a tot el país s’investiga i es sanciona a l’empresa, a Igualada no es controla i a sobre encara s’amplia el contracte a aquesta empresa amb 670.000€ més”.

Des d’Esquerra expliquen que “igualada paga unes penalitzacions milionàries, de més de 2 milions d’euros, per reciclar tant malament” i lamenten que “els igualadins paguen els impostos més alts de Catalunya perquè la ciutat avanci, no perquè cada any estiguem pitjor en reciclatge i a sobre haguem de pagar, entre tots, les deficiències del govern municipal”.

Des d’ERC proposen diverses accions per millorar el reciclatge i la recollida de residus a la ciutat, tal i com fan altres ciutats que han millorat molt els seus índexs de reciclatge, com per exemple “un model més modern i eficient amb contenidors intel·ligents, aplicar el porta a porta progressiu en algunes zones de la ciutat, incentivar el reciclatge als barris amb bonificacions fiscals de l’IBI per aquelles zones on es recicli millor així com un estudi immediat que identifiqui els possibles incompliments d’aquesta empresa i que posteriorment es plantegi seriosament assumir el servei de neteja i reciclatge a través d’una empresa pública”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*